Etusivu Myytävät kohteet 150 m² Laurilantie 60, 37500 Vesilahti 4h, k, s, pesuh, wc, vaateh, aula, kuisti, pihasauna, navetta, talous/varastorakennuksia – Oikotie 22067960

298 000 € 150 m²

Laurilantie 60, Mantere, Vesilahti 4h, k, s, pesuh, wc, vaateh, aula, kuisti, pihasauna, navetta, talous/varastorakennuksia

Bo LKV | Tampere

www.bo.fi

Kelloportinkatu 1a, 33100 Tampere

Sari Mesiranta
Sari Mesiranta

045 2230 600

Velaton hinta
298 000 €
Asuinpinta-ala
150 m²
Huoneita
6
Kerros
1
Rakennusvuosi
1914
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Mantere
Kaupunki
Vesilahti

Haaveiletko asumisesta maaseudun rauhassa, hirsitalossa ja vanhassa, tunnelmallisessa pihapiirissä?
Tämä viehättävä kokonaisuus Vesilahden Mantereen kylässä, lähellä Lempäälän rajaa voisi olla etsimäsi.

Tukevalla kiviperustuksella seisova hirsinen päärakennus on toiminut kotina jo reilut 100 vuotta. Huoneet ovat ajan tyyliin tilavia ja korkeita. Vanhat ikkunat ja puiset väliovet on säilytetty. Kahdessa kamarissa on pönttöuunit, salissa tyylikäs kaakeliuuni ja keittiössä on puuhella ja massiivinen leivinuuni. Taloon on tehty pieni puurunkoinen laajennus, jossa on sauna ja pesuhuone. Talon vintti on nyt rakentamatonta, mutta sieltä saisi tarvittaessa lisää huonetilaa kattoviisteiden alla. Näistä ryhdikkäistä puitteista saa kunnostettu upean, talon alkuperäistä henkeä vaalivan kodin.

Pihapiiri - navetta, pihasauna ja päärakennus - on säilyttänyt perinteisen muotonsa vuosien saatossa. Tilalla on myös vilja-aitta, puu- ja konesuojat, saharakennus, viljankuivaamo, pahnalato ja viljasiilo.

Tilasta lohkotaan noin 2 hehtaarin määräala, jossa sijaitsevat em. rakennukset ja pieni metsäalue. Halutessa maata on ostettavissa lisää.

Talo on mahdollista liittää Lempäälän Vesi Oy:n vesi- ja viemäriverkkoon, nyt tilalla on kaksi kivikaivoa ja viemärijärjestelmänä sakokaivot.

Sijainti on omassa rauhassaan, Laurilantie päättyy talon pihaan. Mantere on yksi vanhimmista ja aikoinaan isommista Vesilahden kylistä. Kylää ympäröi etelässä Manterejärvi, idässä Hulausjärvi ja pohjoisessa Pyhäjärvi. Alue on mukavasti polveilevaa perinteistä maalaismaisemaa. Koulut ja päiväkodit löytyvät lähistöltä. Vesilahden ja Lempäälän keskustan palveluihin sekä Lempäälän rautatieasemalle ajaa 10 minuutissa. Tampereen keskustan alueellekin vain 30 minuutin ajomatka.

Tervetuloa tutustumaan Laurilan tilan pihapiiriin tarjoamiin moniin mahdollisuuksiin, varaa teille sopiva yksityisesittelyaika!

Esittelyt ja lisätiedot
Sari Mesiranta, kiinteistönvälittäjä LKV, partner
045 2230 600 I sari@bo.fi I Bo LKV Tampere

Perustiedot

Sijainti
Laurilantie 60, 37500 Vesilahti
Kaupunginosa
Mantere
Kohdenumero
20402064
Kerros
1 / 1
Asuinpinta-ala
150 m²
Tontin pinta-ala
20 000 m²
Kokonaispinta-ala
882 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Asuinrakennuksen ulkomitat n. 11 x 16 m, kerrosala n. 184 m2 ja asuintilojen pinta-ala n. 150 m2. Navettarakennus n. 187 m2, ulkosaunarakennus (sauna ja saunakamari) n. 26 m2, puusuoja n. 22 m2, vilja-aitta n. 36 m2, konesuoja n. 183 m2, saharakennus (lautavarasto) n. 103 m2, viljankuivaamo/lato 91 m2, pahnalato (kuivaamorakennuksen jatkeena) n. 84 m2 ja viljasiilo (galvanoidusta pellistä) halkaisija 5, 44 m ja korkeus 3,6 m. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu.
Huoneiston kokoonpano
4h, k, s, pesuh, wc, vaateh, aula, kuisti, pihasauna, navetta, talous/varastorakennuksia
Huoneita
6
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Kaapistot, komerot, tiskipöytä ja laminaattitasot. Jääkaappi, liesi, liesituuletin, leivinuuni ja puuhella. Levypintaiset lattiat ja maalatut seinät.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Laatoitetut seinät ja lattia. Lattialämmitys. Suihku ja pesuallas. Erillisen WC:n kuvaus: Pesuallas, peilikaappi, wc-istuin ja pesukoneliitäntä. Mattolattia, seinät maalatut/ osittain laatoitetut.
Säilytystilat
Kuvaus: Talousrakennuksissa on runsaasti monimuotoista ja -käyttöistä säilytystilaa.
Tehdyt remontit
2014 asuinrakennuksen maalaus ja puuosien uusimista. 2013 uusittu navetan katon peltikate. 1995 asuinrakennuksen laajennus (sauna, pesuhuone ja kuisti). 1990 luvulla asennettu salin varaava kaakeliuuni. 1984 uusittu asuinrakennuksen katon peltikate. 1980 luvun alkupuolella asennettu keittiön leivinuuni ja puuhella. 1970-luvulla talon "pirtin" tiloihin on tehty wc, tekninen tila (lämminvesivaraaja) ja vaatehuone.
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Talon saunassa laattalattia, seinät ja katto paneloitu. Sähkökiuas. Pihasaunassa on betonilattia, seinät ja katto paneloitu. Puukiuas ja vesipata. Pihasaunarakennuksessa myös saunakamari.
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: Vesilahden ja Lempäälän keskustan palvelut n. 6 km/ 10 min ajomatka. Koulut: Ylämäenkoulu (1-6 lk) n. 5 km, Vesilahden yhtenäiskoulu (1-9 lk) n. 6 km Päiväkoti: Satumetsän ja Peiponpellon päiväkodit n. 5,5 km
Lisätiedot
Sähköliittymä.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
922-422-4-5

Hinta

Velaton hinta
298 000 €
Myyntihinta
298 000 €
Neliöhinta
1 986,67 € / m²

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Muut maksut: Sähkö sis. lämmityksen ja taloussähkön sekä traktorien lämmitystä keskimäärin 18 000-20 500 kWh/v. Polttopuita noin 7,5 m3/vuosi. Kiinteistövero 168,73 €/ v. 2023. Tiehoitomaksu n. 70-100 eur/v. Jätehuolto Pirkanmaan Jätehuolto Oy taksojen mukaisesti.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Tilan nimi
LAURILA
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1914
Kerroksia
1
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
Asuinrakennus on hirsirunkoinen (pieni laajennusosa on puurakenteinen). Talousrakennukset ovat puurunkoisia. puu, hirsi
Kattomateriaali
peltikate
Kattotyyppi
harjakatto
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.
Tontin koko
20 000 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Koskenkylän ympäristön osayleiskaava. Suunnittelutarvealue (kaavamerkintä AM/s 2). Lisätiedot Vesilahden kunta, kaavoitus
Kaavatilanne
Osayleiskaava, Suunnittelutarvealue
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Vesilahden kunta, rakennusvalvonta
Lämmitys
puu, sähkö sähköpatterilämmitys, uuni/takka.

Tilat ja materiaalit

Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Talon huoneista kaksi on nyt makuuhuonekäytössä. Makuuhuone 1 (käynti keittiöstä): mattolattia, maalatut seinät, vanerikatto, komero, pönttöuuni ja vaatehuone. Makuuhuone 2: mattolattia, tapetoidut seinät ja pönttöuuni.
Olohuoneen varusteet
Salissa on varaava kaakeliuuni, laminaattilattia, tapetoidut seinät. Pirtissä on levypintainen lattia, maalatut seinät ja komerot.

Uusimmat artikkelit

Katso kaikki ajankohtaiset