SKVL Laatuauktorisointi

SKVL Auktorisoidut laatuyritykset, SKVL Laatukoulutetut asuntomyyjät ja SKVL Laatuauktorisoidut kiinteistönvälittäjät ovat välitysalan kouluttautuneita asiantuntijoita.

SKVL Laatuauktorisoidun kiinteistönvälittäjän, laatuyrityksen ja laatukoulutetun asuntomyyjän tunnistaa sertifikaatista ja logosta.

Kokemus ja koulutus laadun tukena 

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL) on keskittynyt edistämään jäsenyritysten laadukasta toimintaa ja osaamista kouluttamalla jäseniään säännöllisesti. SKVL Laatuauktorisointi mahdollistaa välitysalalla toimivan osoittaa ammattitaitoisuutensa ja asiantuntijuutensa. SKVL Auktorisoidut laatuyritykset, SKVL Laatukoulutetut asuntomyyjät ja SKVL Laatuauktorisoidut kiinteistönvälittäjät ovat välitysalan kouluttautuneita asiantuntijoita. SKVL Laatuauktorisoidut vuokravälittäjät ja SKVL Laatukoulutetut asuntovuokraajat ovat puolestaan vuokravälityksen asiantuntijoita.

Vain SKVL Laatuauktorisoinnin edellytykset täyttävillä on oikeus käyttää SKVL Laatuauktorisointilogoa omassa toiminnassaan. 

Luottamusta ja turvallisuutta 

SKVL Laatuauktorisoitu toimija takaa asiakkaalleen luotettavan, turvallisen ja asiantuntevan palvelun sekä toimii SKVL:n ohjeiden, lain, hyvän välitystavan ja kiinteistönvälittäjän eettisten sääntöjen mukaisesti.  

SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä 

Sertifikaatin saaneella kiinteistönvälittäjällä on LKV-pätevyys sekä kokemusta alalta useamman vuoden ajalta. SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä ylläpitää säännöllistä osaamistaan osallistumalla vuosittain erilaisiin lakikoulutuksiin. 

SKVL Laatukoulutettu asuntomyyjä 

Sertifikaatin saaneella asuntomyyjällä on useamman vuoden työkokemus välitysalalta sekä mahdollisesti jokin muu kiinteistönvälitysalan koulutus (KiLAT-, KiAT- ja/tai KED). SKVL Laatukoulutettu asuntomyyjä ylläpitää säännöllistä osaamistaan osallistumalla vuosittain erilaisiin lakikoulutuksiin. 

SKVL Laatuauktorisoitu vuokravälittäjä

Sertifikaatin saaneella välittäjällä on LKV- tai LVV-pätevyys sekä kokemusta alalta useamman vuoden ajalta. SKVL Laatuauktorisoitu vuokravälittäjä ylläpitää säännöllistä osaamistaan osallistumalla vuosittain erilaisiin lakikoulutuksiin. 

SKVL Laatukoulutettu asuntovuokraaja

Sertifikaatin saaneella asuntovuokraajalla on useamman vuoden työkokemus välitysalalta sekä mahdollisesti jokin muu kiinteistönvälitysalan koulutus (VuT, KiLAT-, KiAT- ja/tai KED). SKVL Laatukoulutettu asuntovuokraaja ylläpitää säännöllistä osaamistaan osallistumalla vuosittain erilaisiin lakikoulutuksiin. 

SKVL Auktorisoitu laatuyritys 

SKVL Laatuyrityksen henkilöstö koostuu välitysalan osaajista, joista suurimmalla osalla on laatuauktorisointi. Valitsemalla SKVL Laatuyrityksen voit luottaa siihen, että saat ammattitaitoista ja asiantuntevaa palvelua elämäsi tärkeimpään kauppaan.


SKVL:llä on ollut vuosina 2000-2022 käytössä laatujärjestelmä. Tästä laatujärjestelmästä on luovuttu ja tilalle on tullut SKVL Laatuauktorisointi.

Vanhan laatujärjestelmän logo