SKVL Vuoden Parhaat 2023

Vuoden Välittäjä, Vuoden Yritys ja Vuoden Tulokas -kilpailujen finalistit ja voittajat 2023

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL) on Suomen suurin ja vanhin kiinteistönvälityksen verkosto, joka koostuu lähes 500 paikallisesta toimistosta ja lähes 1800 asuntokaupan paikallisesta asiantuntijasta. SKVL valitsee jäsentensä joukosta finalistit tarkan esikarsinnan perusteella. Vuoden Parhaat valitaan jäsenäänestyksellä. Voittajat vuodelle 2023 julkistettiin 24.11.2023 SKVL:n jäsenille järjestetyssä SKVL Gaalassa.

Esikarsinnassa on painotettu kokemusta, koulutusta ja toimintatapoja sekä toimintaa edeltävän vuoden aikana. SKVL:n Vuoden kiinteistönvälittäjä on palkittu 1980-luvulta lähtien.

Voittajat valittiin kolmesta kategorista: Vuoden Välittäjä, Vuoden Yritys ja uutena Vuoden Tulokas.

Finalistit ja voittajat ovat alansa vahvoja osaajia, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan hyvää välitystapaa.


VUODEN PARHAAT 2024 – VOITTAJAT

  VUODEN PARHAAT 2023 – FINALISTIT

  Klikkaa finalistin nimestä päästääksesi suoraan esittelyyn.

  > Vuoden Välittäjä -finalistit

  > Vuoden Tulokas -finalistit

  > Vuoden Yritys -finalistit


  VUODEN PARHAAT 2023 -FINALISTIT

  Vuoden Välittäjä -finalistit

  Jussi Hyrkäs

  Vendo LKV, Turku
  Kiinteistönvälittäjä, LKV

  Vendo LKV:llä Turussa työskentelevä Jussi Hyrkäs on uransa aikana toiminut kiinteistönvälittäjänä, myyntipäällikkönä, sekä myyntijohtajana. Kiinteistönvälitysvuosiensa aikana Jussi on nähnyt ja kokenut alan muuttuvan paljon, erityisesti digitalisaation myötä. Hän kokee, että digitaaliset työkalut ovat hyviä apuvälineitä työskentelyyn ja ajansäästöön, muttei niillä kuitenkaan pystytä korvaamaan ihmisten välistä kanssakäyntiä. Jussi pitää rehellisyyttä, auttavaisuutta ja ystävällisyyttä tärkeinä piirteinä välitystyössä, sillä niiden kautta syntyy luottamus asiakkaan ja välittäjän välille. Tätä samaa periaatetta hän on noudattanut myös kouluttaessaan ja perehdyttäessään uusia tulokkaita alalle.

  Tutustu Jussiin lisää: https://vendo.fi/me/jussi-hyrkas/

  Seuraa Jussia somessa:
  https://www.instagram.com/jussi.hyrkas
  https://www.facebook.com/Kiinteistonvalittaja.jussi.hyrkas/

  Jaakko Simola

  ROOF LKV Tampere Oy, Tampere
  LKV, LVV

  Jaakko Simola aloitti uransa kiinteistönvälitysalalla tammikuussa 2013. Nyt hän työskentelee Roof LKV:n Tampereen toimipisteessä, joka oli jo heti perustamisvuonnaan hyvin menestyvä toimisto. Yli kymmenvuotisen uransa aikana Jaakko on saanut kokea alan muutoksia erityisesti digitalisaation myötä, ja nyt hän hyödyntääkin digitaalisia välineitä muun muassa myyntiprosesseissa sekä markkinoinnissa. Jaakko kertoo menestyksensä perustuvan ihmislähtöiseen luonteeseensa sekä siihe, että hän pitää työstään ja suhtautuu jokaiseen toimeksiantoon positiivisesti.

  Tutustu Jaakkoon lisää: https://roof.fi/valittajat/jaakko-simola/

  Tomi Alapartanen

  TempNor Group Oy, Tornio
  Myyntipäällikkö, LKV, LVV, KIAT

  Tomi Alapartanen työskentelee TempNor Group -nimisessä perheyrityksessä Torniossa. Hän on ollut alalla jo vuosikymmenen, jonka aikana ala on muuttunut huomattavasti. Tomi on kiinnostunut tietotekniikasta, joten digitalisaatioon tottuminen ei ole hänen kohdallaan ollut kovinkaan suuri haaste. Sen lisäksi hänellä on remonttitaustaa ja tuntemusta kodin tekniikasta, mistä onkin ollut hyötyä kaupanteossa ja muissa asiakaskohtaamisissa. Asiakkaat arvostavat Tomin asiantuntemusta, sekä suoraselkäisyyttä ja rehellisyyttä.

  Tutustu Tomiin lisää: https://tempnor.fi/kiinteistonvalitys/

  Heikki Vahteristo

  Solid House Oy LKV – Rauma, Rauma
  Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiLAT, partner

  Heikki Vahteristo on saanut uransa aikana monipuolista kokemusta erilaisista välitysalan tehtävistä ja nimikkeistä. Nyt hän työskentelee Solid Housen Rauman toimipisteellä. Kokemuksen ja jatkuvan kouluttautumisen myötä hänelle on kertynyt kattava ammattitaito, jota pitää yhtenä valttikorteistaan. Myös tausta myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä on tullut hyödyksi kiinteistönvälittäjän uralla. Ammattitaidon ja kokemuksen lisäksi Heikki kokee menestyksensä taustalla olevan palo ja aito kiinnostus työtä kohtaan. Hän pyrkii aina avoimeen ja läpinäkyvään toimintaan, jonka avulla varmistaa pitkät asiakassuhteet. Heikin mielestä menestys ei ole mitattavissa vain myyntien määrällä tai rahalla, vaan myös asiakassuhteiden ylläpito ja suosittelujen saaminen ovat merkkejä hyvin hoidetusta työstä.

  Tutustu Heikkiin lisää: https://www.solidhouse.fi/heikki-vahteristo

  Seuraa Heikkiä somessa:
  https://www.instagram.com/heikkivahteristo

  Liisa Kulmala

  Kiinteistönvälitys LKV Savolin, Jyväskylä
  LKV, SKVL laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

  Liisa Kulmala on aloittanut työskentelyn kiinteistönvälitysalalla vuonna 2004. Pitkän uran aikana hän on tehnyt myös muita alaan littyviä töitä, mutta on palannut taas välitystehtäviin ja työskentelee nyt Jyväskylässä Savolin LKV:llä. Pitkästä kokemuksesta on Liisalle huomattavasti hyötyä työssään. Muina menestyksen avaimina hän pitää välittäjäpersoonaansa ja sitä, että asiakkaille välittyy hänestä pätevä, rehti ja mukava kuva. Liisa on oppinut vuosien saatossa luopumaan liiallisesta turvallisuudenhaluisuudesta ja luottamaan omaan toimintaansa. Hänen mielestään on tärkeää pystyä olemaan ylpeä omista saavutuksistaan.

  Tutustu Liisaan lisää: https://savolin.fi/kiinteistonvalittajat/

  Seuraa Liisaa somessa:
  https://www.facebook.com/liisa.lkv/
  https://www.instagram.com/liisakulmalalkv/

  Vuoden Tulokas -finalistit

  Joakim Stenius

  Bo LKV, Espoo
  Asuntomyyjä, partner

  Joakim Stenius työskentelee asuntomyyjänä Bo LKV:llä Espoossa. Aikaisemmin ravintola-alalla työskennellyt Joakim pääsi korona-aikana toteuttamaan uranvaihdon pitkään kiinnostaneelle alalle. Kiinteistönvälityksestä hän pitää, koska jokainen toimeksianto on erilainen ja työnkuva vaihtelevaa. Hän on asiakaspalvelija, joka nauttii ihmisten kanssa tekemisissä olemisesta sekä heidän auttamisestaan, jonka vuoksi työ on palkitsevaa. Kiinteistönvälityksessä Joakim pitää tärkeänä rehellisyyttä kaikille osapuolille. Hyvä kauppa syntyy yhteisymmärryksestä, eikä vain toisen osapuolen etujen ajamisesta.

  Tutustu Joakimiin lisää: https://bo.fi/henkilo/joakim-stenius/

  Seuraa Joakimia somessa:
  https://www.instagram.com/joakim_stenius_bolkv/
  https://www.facebook.com/joakimBoLKV/

  Mikko Laurila

  Kiinteistönvälitys Enberg Oy LKV, Jyväskylä
  Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiLAT

  Jyväskyläläinen Mikko Laurila on tehnyt aikaisemmin myyntityötä, ja siirtynyt nyt kiinteistönvälittäjäksi Kiinteistönvälitys Enberg LKV:lle. Hän kertoo olevansa aina ollut ahkera myyjä, ja soveltavansa nyt samoja myyntityön periaatteita välitystyhön. Kiinteistönvälitysala on jatkuvasti ja nopeasti muuttuva ala, ja Mikko kertoo pysyvänsä sen muutosten ja kehityksen mukana kouluttautumalla ja panostamalla jatkuvaan oppimiseen. Tiedon ja taidon kehittymisen tukena hänellä on hyvä tiimi sekä muun muassa SKVL:n koulutukset.

  Tutustu Mikkoon lisää: https://enberg.com/ammattilaiset/mikko-laurila/

  Seuraa Mikkoa somessa:
  https://www.instagram.com/mikkolaurila/

  Tommy Jannasch

  HOUSE Lahti, Lahti
  Asuntomyyjä, Kiinteistönedustaja KED

  Tommy Jannasch tiesi jo 14-vuotiaana haluavansa kiinteistönvälitysalalle. Nyt hän työskentelee HOUSE Lahdessa ja on lyhyen uransa aikana saanut jo ympärilleen vakiintuneen asiakaskunnan. Tommy kuvailee itseään myynninnälkäiseksi asuntomyyjäksi, joka pyrkii joka päivä oppimaan lisää alasta. Työssään hän kehittyy käytännössä tekemällä, jonka lisäksi hän käyttää SKVL:n tarjoamia palveluita alati muuttuvan alan aallonharjalla pysymisen tukena. Kaikkein tärkeimpänä osana onnistuneita toimeksiantoja Tommy pitää luottamusta asiakkaan ja välittäjän välillä.

  Tutustu Tommyyn lisää: https://houselahti.fi/yritys/tiimi/tommy-jannasch/

  Seuraa Tommya somessa:
  https://www.facebook.com/tommy.jannasch/

  Ismo Nieminen

  Bo LKV, Jyväskylä
  Asuntomyyjä, KiLAT, partner

  Ismo Nieminen toimii asuntomyyjänä Bo LKV:llä Jyväskylässä. Hän oli jo ennen välitysuransa aloittamista kiinnostunut alasta pitkään, sillä välitystyössä pääsee työskentelemään ihmisten parissa ja olemaan mukana elämän suurissa muutoksissa. Hän kuvailee itseään sinnikkäänä, aktiivisena ja valmiina tekemään paljon työtä asiakkaiden tyytyväisyyden eteen. Työssään hän panostaa erityisesti jatkuvaan tiedon keräämiseen ja taitojen kehittämiseen esimerkiksi koulutuksilla sekä yhteistyöllä kollegoiden kanssa.

  Tutustu Ismoon lisää: https://bo.fi/henkilo/ismo-nieminen/

  Seuraa Ismoa somessa:
  https://www.instagram.com/bolkvismo/
  https://www.facebook.com/ismo.nieminen.98/

  Tero Autio

  Oulun Arvokiinteistöt Oy, Oulu
  Asuntokauppias, KiLAT

  Aikaisemmin rakennusalalla työskennellyt Tero Autio toimii nyt asuntokauppiaana Oulun Arvokiinteistöt Oy:n riveissä. Alasta hän on ollut kiinnostunut jo pitkään ja tekikin asuntokauppoihin ja asuntojen vuokraukseen liittyviä asioita sivutoimisena jo ennen alanvaihtoa. Nyt täysipäiväisenä välitysalalla hänellä on aktiivinen ote työhönsä, sillä odottelemalla ei saa alalla asioita aikaiseksi. Asiakkaiden kanssa Tero kertoo pitävänsä yllä rennon ilmapiirin sekä kertovansa asiat suoraan ja rehellisesti. Hänen mukaansa on tärkeää ajaa kaupan kaikkien osapuolten etua.

  Tutustu Teroon lisää: https://oulunarvokiinteistot.fi/henkilo/tero-autio/

  Vuoden Yritys -finalistit

  Kiinteistönvälitys LKV Savolin, Jyväskylä

  Jyväskyläläinen yritys Kiinteistönvälitys LKV Savolin perustettiin vuonna 1998, ja on ollut SKVL:n jäsenenä alusta asti. Tällä hetkellä Savonililla työskentelee 7 välittäjää, sihteeri, sekä ajoittain myös yrityksen eläkkeelle jäänyt perustaja, Reijo Savolin. Yrityksen voimavara on hyvä tiimi, jonka jäsenistä saa kuulla paljon positiivista asiakaspalautetta. Savolinin toimintaa on vuosien saatossa edistetty pitkäjänteisellä työllä ja laadukkaalla tekemisellä. Uusia asiakkuuksia saadaan monien perinteisten reittien kanssa, mutta yrityksellä on markkinoinnissaan pilke silmäkulmassa; Savolinin mainoksiin saattaa törmätä esimerkiksi ravintolan vessassa.

  Tutustu yritykseen lisää: https://savolin.fi/

  Seuraa yritystä somessa:
  https://www.facebook.com/LKVSavolin/
  https://www.instagram.com/lkvsavolin/

  Kotikonsultit

  Kotikonsultit on porilainen, jo pitkään toiminnassa ollut kiinteistönvälitysyritys, jossa työskentelee tällä hetkellä kahden hengen tiimi. Heitä ajaa intohimo alaa kohtaan. Yrityksen toiminnassa asiakkaiden tunteminen on keskeistä, sillä tietämällä asiakkaan tarpeet ja toiveet voi palvella heitä parhaalla tavalla. Näin he ovat luoneet myös pitkiä asiakassuhteita sekä uskollisia asiakkaita, joka on puolestaan lisännyt yrityksen tunnettavuutta Porissa. Kotikonsulteilla koetaan, että nimenomaan uskolliset asiakkaat ovat tärkeä voimavara alan hankalistakin ajoista selviämiseen.

  Tutustu yritykseen lisää: https://kotikonsultit.fi/

  Asenne LKV

  Asenne LKV on neljävuotias kiinteistönvälitysyritys Mikkelistä. Toiminnan alkaessa heillä toimi viisi välittäjää, mutta nykyään heillä on jo kahdeksan hengen tiimi. Asenteen välittäjistä löytyy monipuolisesti erilaisia ihmisiä ja persoonia, joita kaikkia yhdistää vankka kokemus alalta ja hyvä tunnettavuus Mikkelissä. Tiimin tietotaitoa ylläpidetään myös jatkuvasti, esimerkiksi palaverien ja SKVL:n koulutusten avulla. Yrityksen menestys on ollut monen asian summa. Erityisesti johtotyöhön on panostettu viime vuoden aikana, ja sen myötä yrityksen toiminta on vain kasvanut alan ajankohtaisista haasteista huolimatta.


  Tutustu yritykseen lisää: https://asennelkv.fi/

  Seuraa yritystä somessa:
  https://www.instagram.com/asennelkv
  https://www.facebook.com/asennelkv


  Aiempien vuosien voittajat

  VUODEN YRITYS

  2022 Etta LKV, Turku
  2021 Kiinteistönvälitys Enberg Oy LKV, Jyväskylä
  2020 LKV Tuomiset, Naantali, Turku
  2019 Asuntokauppa Hanna & Hanna LKV Oy, Helsinki, Nummela
  2018 Tampereen Arvohuoneistot Oy, Tampere
  2017 Kiinteistönvälitys Alanko Oy, Salo

  VUODEN MARKKINOIJA

  2021 Kiinteistönvälitys Otso LKV Oy, Pori
  2020 Asuntomesta Oy LKV, Lappeenranta
  2019 Kotoisa LKV, Turku
  2018 Villa Oy LKV, Tampere

  VUODEN TULOKAS

  2022 Sari Immonen, Rauma

  VUODEN VÄLITTÄJÄ

  2022 Linda Leino, Rauma
  2021 Merja Kausto, Mikkeli
  2020 Pekka Tähtinen, Turku
  2019 Hanna Johansson, Helsinki
  2018 Pertti Heikkilä, Turku
  2017 Mikko Savolainen, Jyväskylä