Miten asunnon myyjä voi valmistautua asuntoesittelyyn?

Jokainen asuntoaan myyvä haluaa kotinsa olevan asuntonäytön hetkellä parhaimmillaan. Perusteellisella siivoamisella pääsee jo pitkälle, ja mahdollisten pikkuvikojen korjaus parantaa vaikutelmaa asunnosta vielä entisestään. Myös ammattimainen stailaus on nykyaikana yhä yleistyvä käytäntö.

Siisti ja valoisa asunto houkuttelee ostajia

Asunnon siivoaminen ennen näyttöä on olennainen osa onnistunutta asuntoesittelyä. Asunnon siisteys voi vaikuttaa yllättävän paljon asunnon kiinnostavuuteen, sillä ostajan muodostamalla mielikuvalla on tärkeä merkitys lopullisen ostopäätöksen tekemisessä. Siisti, tuoksuton ja viihtyisältä vaikuttava asunto jättää takuuvarmasti positiivisen kuvan.

Asuntoa siivotessa kannattaa pyrkiä kiinnittämään huomiota myös sellaisiin kohtiin, jotka arkisiivouksessa jäävät helposti huomaamatta. Erityisesti keittiön ja kylpyhuoneen siisteys on monelle ostajalle tärkeää. Koriste-esineitä ja henkilökohtaisia tavaroita kannattaa pyrkiä raivaamaan näkyvistä näytön ajaksi: mitä vähemmän asunnossa on esillä asukkaan henkilökohtaista omaisuutta, sitä helpompi ostajan on kuvitella omat tavaransa asuntoon.

Asunnon yleissiivouksen lisäksi on hyvä muistaa myös ensivaikutelman tärkeys. Kaunis kuisti toimii asunnon käyntikorttina, ja puhdas ja valoisa eteinen houkuttelee astumaan sisälle asuntoon. Valoisan yleisilmeen jatkumisesta voit huolehtia avaamalla verhoja ja sälekaihtimia, huolehtimalla ikkunoiden puhtaudesta sekä lisäämällä pehmeää valaistusta niihin kohtiin, joihin luonnonvalo ei yllä.

Haluaisitko tietää miten kysyntä on muuttumassa juuri sinun alueellasi?

Käy markkinatilanne läpi paikallisen välittäjän kanssa!

Tekisinkö pintaremonttia?

Erilaiset sisustusohjelmat ja -oppaat ovat kasvattaneet kiinnostusta asunnon remontointia ja kunnossapitoa kohtaan. Koska asunnon halutaan olevan esittelyhetkellä edustavimmillaan, on moni nykyään valmis panostamaan asunnon houkuttelevuuteen myös rahallisesti.

Pintaremontin tekeminen ei ole asuntonäytön kannalta välttämättömyys, mikäli asunnon yleisilme on muuten siisti ja paikat ovat kunnossa. Jos kodista löytyy löystyneitä ovenkahvoja, repsottavia tapetteja tai muuta, pienellä vaivalla korjattavissa olevia asioita, voi näiden pikkuvikojen korjaus parantaa asunnon houkuttelevuutta ostajan silmissä.

Sisustusasioita ja pintaremonttia suunnitellessa kannattaa pitää mielessä, että stailauksen tarkoitus ei milloinkaan saa olla kohteen vikojen peitteleminen tai vähättely. Sen sijaan pienellä stailauksella voit korostaa suhteellisen helposti asunnon parhaita piirteitä, joihin haluat myös ostajan kiinnittävän huomionsa.

Ammattilaisen hyödyntäminen asunnon stailauksessa

Koska ulkoisilla seikoilla on tärkeä merkitys asunnon myynnin kannalta, luottaa yhä useampi toimeksiantaja mielellään ammattilaisen tarjoamiin stailauspalveluihin. Myös moni välitysliike tarjoaa nykyään mahdollisuuden stailauspalveluiden hankkimiseen. Sisustuksen ammattilainen pystyy loihtimaan asuntoon harmonisen ja neutraalin yleisilmeen, joka miellyttää myös ostajaehdokkaiden silmää.

Varsinaisten stailauspalveluiden lisäksi asunnon houkuttelevuuden lisäämisessä kannattaa hyödyntää myös kiinteistönvälittäjän tietämystä. Kiinteistönvälittäjä on asunnon myynnin ammattilainen, joka osaa kertoa hyviä käytännön vinkkejä kunkin asunnon yksilöllisten piirteiden korostamiseksi.