Etusivu Myytävät kohteet 86 m² Oravatie 49 D, 00800 Helsinki 4 h+avok+kph+wc+piha (yhtij.muk 5 h+k) – Oikotie 21936349

500 000 € 86 m²

Oravatie 49 D, Herttoniemi, Länsi-Herttoniemi, Itä-Helsinki, Kaakkoinen, Itäinen, Helsinki 4 h+avok+kph+wc+piha (yhtij.muk 5 h+k)

Velaton hinta
500 000 €
Hoitovastike
520 € / kk
Asuinpinta-ala
86 m²
Huoneita
4
Kerros
1
Rakennusvuosi
1957
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
Kaupunginosa
Herttoniemi, Länsi-Herttoniemi, Itä-Helsinki, Kaakkoinen, Itäinen
Kaupunki
Helsinki

Myynnissä poikkeuksellinen päätyasunto, neljän perheen rivitaloyhtiöstä, Oravatiellä Herttoniemessä.

Tämä Kaija ja Heikki Sirenin suunnittelema rakennus valmistui 1957 Puutalot Oy:n toteuttamana. Suojeltu rakennus henkii aikansa asukasystävällistä arkkitehtuuria ja avara vehreä ympäristö luo mielen hyvinvointia arkeen. Täällä lapset ja aikuiset saavat kosketuksen luontoon jo lähikallioilla, puhumattakaan muutaman sadan metrin päässä olevasta Viikin luontoalueesta, joka on kansainvälisestikin arvokas luontokokonaisuus lintutorneineen ja kosteikkoineen.

Tässä päätyhuoneistossa on kahdessa kerroksessa kolme makuuhuonetta, erillinen wc ja kylpyhuone sekä yhtenäiset avarat oleskelutilat alakerrassa. Alakerran kalustus on helposti muunneltavissa ja tilaa on isommallekin ruokapöydälle. Olohuoneesta myös käynti omalle, suojaisalle pihalle, jonka istutukset on huolella valittu ilahduttamaan näkymää olohuoneen suurista ikkunoista.

Kodissa on viihdytty pitkään, lähes 30 vuotta ja nyt on aika löytää kodille uusi perhe nauttimaan vehreästä ympäristöstä ja toimivasta arjesta asunnossa, joka sijaitsee huippupaikalla Länsi-Herttoniemessä.

Yhtiössä on tehty mittavia korjauksia, mm. katto ja ulkoverhous uusittu, pohjaviemärit sukitettu, sauna remontoitu sekä ikkunat peruskorjattu, sähkökeskus sekä kaukolämpölaitteisto myös uusittu. Yhteiskäytössä taloyhtiössä on sauna, pesukone, kuivausrumpu sekä mankeli. Lisäksi taloyhtiön pihalla on leikkialue lapsille ja kaksi autotallia, jotka jaetaan jonotuksen mukaan.

Kaikki tarvittavat palvelut eli lähikaupat, päiväkodit, koulut, urheilukenttä, suosittu kahvila Verso sekä erinomaiset liikenneyhteydet (metrolle 300 m) ovat kävelyetäisyydellä. Keskustaan kiirehtivä pääsee Rautatieasemalle metrolla noin 12 minuutissa.

Täällä on hyvä elää lapsiperheen arkea!

MYYNTI LKV ARJA ORESCHNIKOFF, puh 050 511 4410 tai arja@oreschnikoff.fi
#herttoniemi
#hertsika
#rivitalo
#omapiha
#4h
#sirenarkkitehdit
#jääkärikenraaliväinövalve

Perustiedot

Sijainti
Oravatie 49 D, 00800 Helsinki
Kaupunginosa
Herttoniemi, Länsi-Herttoniemi, Itä-Helsinki, Kaakkoinen, Itäinen
Kohdenumero
21305072
Kerros
1 / 2
Asuinpinta-ala
86 m²
Tontin pinta-ala
1 325 m²
Kokonaispinta-ala
86 m²
Pinta-alojen lisätiedot
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen, toimeksiantajan ilmoittama
Huoneiston kokoonpano
4 h+avok+kph+wc+piha (yhtij.muk 5 h+k)
Huoneita
4
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Avokeittiö, jossa yhtenäinen vinyylikorkkilattia (uusittu vuonna 2015) olohuoneen kanssa. Paljon kaappitilaa, kivitasot ja astianpesukone, induktioliesi, jääkaappi/pakastin, liesituuletin. Tilaa isommallekin ruokapöydälle.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Kokonaan laatoitetussa kylpyhuoneessa on istuma-amme, peili, allaskaapisto, pyyhekuivain. Tilassa sähkökäyttöinen lattialämmitys. Erillisen WC:n kuvaus: Erillinen wc on kokonaan laatoitettu, käsienpesuallas, peili ja bide-suihku. Tilassa sähkökäyttöinen lattialämmitys.
Tulevat remontit
2025 käyttövesiputkien uusinnan suunnittelu, lumiesteet katon länsipuolelle 2026 autotallin pohjoisseinän rimoitus
Tehdyt remontit
Asunto kokonaan pintaremontoitu, myös sähköt, keittiö (seinä kaadettu) ja märkätilat vuonna 1996. TALOYHTIÖSSÄ: 2024 kaukolämpölaitteisto uusittu, tonttiliittymän asfaltin uusiminen 2023 sähköliittymän, pääkeskuksen ja asuntojen ryhmäkeskusten uusiminen + varaus kiinteistön Elisa valokuidulle, kaasuliittymän irtisanominen 2022 asuntojen olohuoneiden termostaatit päivitetty 2021 sadevesikaivon kuvaus ja avaus, julkisivumaalaus idän puoleinen seinä, eteläpäädyn maalaus, pihakivetyksen korjaus 2019-20 asuntojen ikkunoiden peruskorjaus 2018 ulko-ovien kunnostus, kattojen korjausmaalaus 2016 saunan pesuhuoneen panelointi muutettu kaakeleiksi 2014 saunaosaston hormien puhdistus, kynnysvalujen korjaus, tv-antennin ja antennivahvistimen uusiminen, saunaosaston patteriverkon uusiminen, patteritermostaattien uusiminen, autotallin ja pyöräkellarin oven uusiminen 2013 raitisilmaventtiilien asennus asuinhuoneisiin, talon lukkojen uusiminen 2012 Bauer vedenkäsittelylaitteisto lämmitysjärjestelmään, huippuimurin asennus viemärikanaaliin tuuletusta varten 2011 pohjaviemärien sukitus sekä keittiöhaarojen uusinta kaikissa asunnoissa, sähkökaapelointien (pääkeskus asunnot) ja asuntojen sähkötaulujen uusiminen, kiukaan huolto ja ohjauskeskuksen uusiminen 2008 julkisivuremontti: panelointi, eristeet, ikkunapellit, uusi päätyvarasto 2004 saunaremontti: löyly- ja pesuhuoneiden uusiminen 2003 kattoremontti: peltikatto, eristeet, palosulut, räystäät, antenni 1999 salaojitus tehty 1995 öljylämmön muutos kaukolämpöön
Näkymät
Päätyhuoneiston läpitalon näkymät yhtiön piha-alueelle ja omalle pihalle.
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Taloyhtiön sauna on kunnostettu vuonna 2004 ja panelointi vaihdettu 2016. Maksaa 5,- €/tunti. sähkökiuas
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: Erinomaiset lähipalvelut, lähikauppa K-market tai Alepa. Megahertsissä S-market, kirjasto, suutari, hammaslääkäri jne Koulut: Hertsikan ala-aste ja Herttoniemen yhteiskoulu kävelyetäisyydellä Päiväkoti: Useita alueella, mm. Päiväkoti Herttoniemi, Herttoniemen Montessori-leikkikoulu Lisätietoa palveluista: Herttoniemen Urheilukenttä ja Viikin luonnonsuojelualue noin 600 m Aluehistoriaa https://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=5190
Lisätiedot
Omakotitalo- ja rivitaloalueet ovat merkittäviä jälleenrakennuskauden aluekokonaisuuksia, joiden arkkitehtuuri on korkeatasoista ja yksityiskohdiltaan hyvin säilyneitä. Asukkailla on tarjolla erinomaisia ulkoilureittejä, neljä venesatamaa ja Kivinokan luonto- ja vapaa-ajanviettoalue sekä Viikin luonnonsuojelualue Muuta kauppaan kuuluvaa: Sälekaihtimet, vaatehuoneen elfakorit, olohuoneen säilytysjärjestelmä portaiden alla.
Kohde on
Osakehuoneisto

Hinta

Velaton hinta
500 000 €
Myyntihinta
500 000 €
Neliöhinta
5 813,95 € / m²
Lunastuspykälä
Lunastusoikeus yhtiöllä ja osakkailla

Asuinkustannukset

Hoitovastike
520 € / kk
Yhtiövastike
520 € / kk
Vesimaksu
15 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
henkilöluvun mukaan
Pysäköintimaksu
70 e / kk
Muut kustannukset
Muut maksut: Saunamaksu on 5,- €/tunti Pyykinpesukone yhtiön pesutilassa 2,- €/kerta, samoin kuivausrumpu ja mankeli 2,- €/kerta Autotalli maksaa 70,- €/kk

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Näätäkallio
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
Rakennusvuosi
1957
Huoneistojen lukumäärä
4
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Taloyhtiössä on sauna
Kyllä
Rakennusmateriaali
puu
Kattomateriaali
peltikate
Kattotyyppi
Harjakatto
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.
Maanvuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin koko
1 325 m²
Tontin omistus
Vuokralla
Tontin vuokra päättyy
31.12.2070
Tontin vuokra
8160 EUR/v.
Kiinteistönhoito
asukkaat. Kiinteistönhoidon lisätiedot: omatoiminen
Isännöinti
Isännöinti omatoiminen, hallituksen pj yhteystiedot pyydettäessä
Kaavoitustiedot
AP/s asuinpientalojen korttelialue, joka on kaupunkikuvallisesti, kulttuurihistoriallisesti, paikallishistoriallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokas. Jatkettu rakennuskielto asemakaavan laatimiseksi tai muuttamiseksi, päättyy 30.1.2026 Helsingin kaupunki, puhelin 09 301 1691 https://www.hel.fi/static/hkr/aluesuunnitelmat/herttoniemen_alsu/Herttoniemi_alsu_selostus_20190905_lowres.pdf
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Metro (Siilitie), bussit 79 ja 81 Liikkuminen joukkoliikennevälineillä on erittäin vaivatonta koko Herttoniemen alueella, jossa palvelee kaksi metroasemaa. Metrolla kulkeminen ydinkeskustaan vie noin 10 minuuttia. Helppojen kulkuyhteyksien varrella palvelee runsaasti päiväkoteja, oppilaitoksia, viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita sekä kauppoja.
Lämmitys
painvoimainen ilmanvaihto

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
autotalleja: 2. piha-autopaikkoja: 2.
Yhteiset tilat
sauna, talopesula, kuivaushuone, mankeli, urheiluvälinevarasto, Huoneistokohtaiset varastot.
Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Kolme makuuhuonetta yläkerrassa, kaikissa lattiat korkkia (uusittu vuonna 2015) ja seinät maalattu/tapetoitu. Päämakuuhuone helposti jaettavissa kahdeksi pienemmäksi huoneeksi.
Olohuoneen varusteet
Valoisa olohuone avokeittiö kokonaisuus, jossa vuonna 2015 uusittu vinyylikorkkilattia ja seinät tapetoitu, käynti omalle pihalle.

Uusimmat artikkelit

Katso kaikki ajankohtaiset