Etusivu Myytävät kohteet 108.5 m² Japaninkatu 5, 00560 Helsinki 4 h+k+khh+2 kph+ullakko – Oikotie 21261866

837 000 € 108,5 m²

Japaninkatu 5, Toukola, Pohjois-Helsinki, Etelä-Helsinki, Helsinki 4 h+k+khh+2 kph+ullakko

Velaton hinta
837 000 €
Asuinpinta-ala
108,5 m²
Huoneita
4
Kerros
2
Rakennusvuosi
1928
Rakennuksen tyyppi
Paritalo
Kaupunginosa
Toukola, Pohjois-Helsinki, Etelä-Helsinki
Kaupunki
Helsinki

Laadukasta asumista ja kaunista ympäristöä arvostavalle tarjolla perinteitä kunnioittaen, perusteellisesti remontoitu, valoisa ja avara koti puistonäkymin.

Vuonna 1928 valmistuneen puutalon paritalohuoneisto on hiljattain täysin kunnostettu ja samalla palautettu omaa aikakauttaan huokuvaan arvoonsa. Samalla kiinteistö liitettiin maalämpöön, uusi kiinteistösähkökeskus asennettiin ja talon päävesisyöttö uusittiin vesimittarilta maalämpöpumpulle. Tämän huoneiston kaikki putki-, sähkö- ja paloturvallisuustyöt on tehty vastaamaan nykymääräyksiä. Lattioiden ja seinien uusimisen yhteydessä laitetut eristeet pitävät huoneiston kotoisan lämpimänä myös talvipakkasilla.

Käsityönä, laadukkaita ja luonnonmukaisia materiaaleja käyttäen toteutettu uudistus on tehty talon ikää ja tunnelmaa kunnioittaen. Kantaviin rakenteisiin ei tehty muutoksia, mutta tukirakenteita on vahvistettu ja varmistettu talon pysyvän kunnossa seuraavatkin vuosikymmenet. Kauniita yksityiskohtia on muistettu vaalia ja kokonaisuus hivelee kaikkia aisteja – tämä koti on koko sydämelle!

Asumiskustannukset ovat maltilliset, maalämmön lämmitys- ja käyttövesikustannuksia seurataan mittarein ja kumpikin osapuoli vastaa omaan asuntoonsa kohdistuvista kustannuksista. Lisäksi hallinnanjakosopimukseen on kirjattu, että kumpikin osapuoli vastaa itsenäisesti oman asuntonsa ylläpitoon ja remontointiin liittyvistä kaikista kustannuksista.

Raitiovaunuliikenteen varrella, poikkeuksellisen kauniissa ja vehreässä ympäristössä, huoletonta asumista. Vain yksityisesittelyt, sovi oma esittelyajankohta Arjan kanssa numerosta 050 511 4410.

#toukola #maalämpö #peruskorjattu #puutalo1928 #henkeäsalpaavankauniskoti

Perustiedot

Sijainti
Japaninkatu 5, 00560 Helsinki
Kaupunginosa
Toukola, Pohjois-Helsinki, Etelä-Helsinki
Kohdenumero
21372313
Kerros
2 / 2
Asuinpinta-ala
108,5 m²
Tontin pinta-ala
1 021 m²
Kokonaispinta-ala
116,5 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-alat on saatu vuoden 2020 arkkitehtipiirustuksista. Muiden tilojen pinta-ala tarkoittaa ullakkoa, sitä ei ole tarkistusmitattu.
Huoneiston kokoonpano
4 h+k+khh+2 kph+ullakko
Huoneita
4
Kunto
Hyvä
Kunnon lisätiedot
Peruskorjaus toteutettu laadukkailla materiaaleilla ja käsityöllä.
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Keittiön toteutti puuseppä Suomen Kalustetekniikka Oy:stä. Tilavassa, ikkunallisessa keittiössä vanha puuliesi kytketty hormiin, liesi+uuni Smeg, liesituuletin Faber, astianpesukone Bosch, posliini tiskiallas Villeroy&Boch ja messinkihana Tapwell , marmoritaso Barbatus OU. Lautalattia ja seinä maalattu, ikkuna sisäpihalle.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Peruskorjauksen yhteydessä rakennettiin molempiin kerroksiin ikkunalliset kylpyhuoneet nykymääräysten mukaisesti. Märkätiloissa 20 mm Wedi-levy kaikilla seinillä. Alakerrassa kylpyhuone kokonaan laatoitettu, lattialämmitys (sähköinen), wc, keraaminen pesuallas Interia Balena, Ifo Electric valaisimet, Tapwell messinkiset suihku sekä hana, laatat ABL Finland. Yläkerrassa ikkunallinen ja kokonaan laatoitettu kylpyhuone, jossa lattialämmitys (sähköinen), wc, Bathlifen kylpyamme, Tapwell hanat, keraaminen pesuallas Edwardian ja Ifo Electric valaisimet.
Säilytystilat
Kuvaus: Eteisen vaatesäilytyksen kalusteet uusittu, vintillä oma kesähuonetila, jota voi käyttää myös varastotilana. Vinttikerrokseenkin on rakennettu paloseinä ja palo-ovi huoneistojen välille. Lisäksi talon kellarikerros on molempien huoneistojen yhteistä tilaa, maapohja.
Tehdyt remontit
Huoneisto täydellisesti peruskorjattu 8/20-5/2021 sisutusarkkitehti Ilkka Mälkiäisen suunnitelmien mukaisesti, pääurakoitsija Runtu Works Oy.
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Rakennuksen kellarissa (tuulettuva alapohjarakenne) on yhteistä säilytystilaa ja teknistä tilaa mm. maalämpöpumpun järjestelmälle. Aikaisemmin siellä ollut myös sauna, poissa käytöstä. Molempien huoneistojen niin halutessa voi saunan rakentamista selvittää piharakennukseen.
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: Hyvät lähipalvelut, m. kauppakeskus Arabia. Koulut: Arabian peruskoulu, luokat 1-9 Päiväkoti: Useita alueella, mm Floora Lisätietoa palveluista: Arabianrannassa urheilukenttä, useita ruokaravintoloita ja palveluyrityksiä, mm. kampaaja, kuntosali, kauneushoitola.
Lisätiedot
Poikkeuksellisen viehättävä alue, huoneisto, joka tarkan yksityiskohtaisesti saneerattu talon ikää kunnioittaen, ammattilaisten toimesta. Sähköliittymä.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
91-23-908-1

Hinta

Velaton hinta
837 000 €
Myyntihinta
837 000 €
Neliöhinta
7 714,29 € / m²
Kiinnitykset
213 400 €

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Muut maksut: Hoitovastikkeella 320€/kk per talon puolikas katetaan kellarin sähköt, maalämpö, vesimaksut (käyttövesi ja jätevesi), jätehuolto, tonttivuokra, katuosuuden (jalkakäytävä) kunnossapitomaksu ja tarpeen mukaan pieniä hankintoja

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Rakennuksen tyyppi
Paritalo
Rakennusvuosi
1928
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
puu
Kattomateriaali
Konesaumattu peltikate
Kattotyyppi
Harjakatto
Energialuokka
C2018
Energiatodistus
Kyllä
Maanvuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin koko
1 021 m²
Tontin omistus
Vuokralla
Tontin vuokra päättyy
31.12.2075
Tontin vuokra
2500 EUR/v.
Kaavoitustiedot
Asemakaavan mukaan vuokra-alueella sijaitsevat asuinrakennukset ovat kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristökokonaisuuden säilytettäviä osia eikä niitä saa purkaa. Rakennuksessa tehtävien korjaus- tai muutostöiden tulee olla sellaisia, että ne edistävät rakennusten ja niiden lähiympäristön olennaisten ja arvokkaiden piirteiden säilymistä ja vahvistumista.
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Raitiovaunut 6 ja 8, bussit Hämeentie ja Kustaa Vaasan tie
Rakennusoikeus
250 m2.
Kuntotutkimus
2020
Lämmitys
puu, maalämpö vesikiertoinen patterilämmitys, uuni/takka. Maalämpö asennettu vuonna 2021, peruskorjauksen yhteydessä lisätty 2 kpl varaavia pönttöuuneja

Tilat ja materiaalit

Muut tilat
Kaikki pinnat uusittu rakennesuunnittelijan suunnitelmien mukaisesti eristyksineen, kantaviin rakenteisiin ei tehty muutoksia. Asuntosaneerauksen asiakirjat saatavilla ennen ostotarjouksen tekoa.
Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Myös yläkerrasta kaikki vanhat rakenteet purettiin ja rakennettiin uudelleen. Mm välipohjan täytöt imuroitiin tyhjiksi, asennettiin uudet lattiarungot ja -laudoitus sekä puhallettiin ekovillaa täyteen lattiakoolausten väleihin. Yläkertaan laajennettiin kylpyhuone niin, että sinne saatiin mahtumaan tassuamme. Yläkertaan johtavat portaat eristettiin alapuolelta 150 mm Ekovillalla (Finnralia Oy) ja kaikille ulkoseinille uusittiin eriste Ekovilla 100 mm, ilmansulkupaperointi ja portaiden ulkoseinälle vielä lisäeristyksenä 50 mm Ekovilla. Kaikkiin ulkoseiniin asennettiin uudet huokolevyt, nurkat ilmasulkupaperoitiin ja vinttikerroksen oviaukon eristys parannettiin.
Olohuoneen varusteet
Täydellisen peruskorjauksen yhteydessä kaikkien huoneiden lattiarakenteet oikaistiin, uusittiin tukirakenteet, asennettiin lisäeristeet seiniin sekä lattioihin. Kaikki naapurihuoneiston vastakkaiset pinnat (seinät ja katot) on palosuojattu palokatkolevyillä. Uusittiin mäntylautalattia, joka maalattiin. Sisäkatot paneloitiin ja maalattiin. Kaikki uudet jalka-, katto- ja ovilistat toteutti Helsingin Erikoishöyläys Oy. Huoneiston kaikki ikkunat uusittiin Sydänpuu ikkunoiksi vanhojen piirustusten mukaisesti, asennusaukoissa pellavanauhatiivistys. Alakertaan asennettiin kaksi uutta Tupa Uunien pönttöuunia ja kaikkiin huoneisiin korvausilmaventtiilit. Alakerran kirjastohuoneeseen asennettiin äänieristysseinä, keittiön ja kirjastohuoneen seiniin sekä kattoihin asennettiin rakennesuunnittelijan suunnitelmien mukaiset palokatkot.

Uusimmat artikkelit

Katso kaikki ajankohtaiset