Etusivu Myytävät kohteet 121 m² Karlskronabulevardi 2 A, 07900 Loviisa 5h+k+yht. kellaritilat (Yj:ssä 5h+k+yht.tilat kellari) – Oikotie 22197174

259 000 € 121 m²

Karlskronabulevardi 2 A, Keskusta, 3 kaupunginosa, Loviisa 5h+k+yht. kellaritilat (Yj:ssä 5h+k+yht.tilat kellari)

Bo LKV | Vantaa

Silkkitehtaankatu 5, 01300 Vantaa

Essi Niemelä
Essi Niemelä

0505743540

Velaton hinta
259 000 €
Hoitovastike
613,47 € / kk
Asuinpinta-ala
121 m²
Huoneita
5
Kerros
1
Rakennusvuosi
1924
Rakennuksen tyyppi
Paritalo
Kaupunginosa
Keskusta, 3 kaupunginosa
Kaupunki
Loviisa

Rakastatko hirsitaloja ja 1900-luvun alun tunnelmaa?

Tervetuloa tutustumaan Villa Augustaan idyllisen Loviisan sydämeen!

Villa Augustan tarina alkoi 1910-luvun alkupuolella, kun Pyhtäällä sijaitsevan Suur-Ahvenkosken kartanon omistajapariskunta paroni Bernhard ja vapaaherratar Augusta Indrenius alkoivat suunnitella sairaalaa kartanon maille Kymijoen saareen. Projekti jäi kesken, mutta Sairaalasaareen oli ehtinyt valmistua esimerkiksi tämä Suomen ensimmäisen yliarkkitehti Hugo Lindbergin suunnittelema talous- ja asuinrakennus Villa Augusta, joka siirrettiin nykyiselle paikalleen Karlskronabulevardille vuonna 1924. Nykyisellä paikallaan se ehti palvella vuosikymmeniä Stockforsin talouspäälliköiden virka-asuntona.

Lisätietoja talon historiasta: https://www.loviisansanomat.fi/paikalliset/4289708

Karlskronabulevardi 2:ssa sijaitseva kuntotarkastettu paritalo tarjoaa upean kodin, jonka jokainen yksityiskohta on suunniteltu huolella ja laatua korostaen. Vuosina 2018-19 kattavasti saneerattu talo huokuu aikakaudelleen tyypillistä charmia, joka yhdistyy moderniin mukavuuteen. Talon sisätiloissa hallitsevat kauniit vaaleat sävyt ja lämpimät sisustuselementit, kuten öljytty bambuparketti ja olohuoneen elegantti Turun kaakelitehtaan kaakeliuuni 1920-luvulta. Tilat ovat avarat ja hyvin hoidetut, mikä tekee asumisesta mukavaa ja helppoa. Lisäsäilytystilaa tarjoaa asunnon ullakkotila ja kellarista löytyvä kellarikomero, sekä paritalon yhteiseen käyttöön kunnostettu entinen lämmönjakohuone, johon on yhdessä naapurin kanssa mahdollista suunnitella uutta käyttöä.

Talo sijaitsee yhtiön Asunto Oy Loviisan Kuningattarenkatu 14:n omalla tontilla ja lämpenee kaukolämmöllä. Talon etupihalle valmistui tänä kesänä viehättävä terassi. Yhtiön rakennukset muodostavat vehreän ja suojaisen sisäpihan, jossa voi nauttia ympäröivän pikkukaupungin tunnelmasta menettämättä omaa rauhaa. Tila kahdelle autolle sekä sähköauton latauspiste löytyvät heti sisäänkäynnin vierestä.

Asunto sijaitsee Loviisan viehättävässä keskustassa palvelujen äärellä. Koulut lukioon asti, parhaillaan rakentuva uusi keskustapäiväkoti sekä kaikki keskustan päivittäispalvelut ovat kaikki vain muutaman korttelin etäisyydellä. Ikkunoista aukeavat puisto- ja sisäpihamaisemat sekä yläkerrasta pilkottava meri tekevät ympäristöstä viihtyisän ja rauhallisen. Tämä koti yhdistää parhaat puolet pikkukaupungin sykkeestä sekä rauhoittavista luontoelementeistä.

Perustiedot

Sijainti
Karlskronabulevardi 2 A, 07900 Loviisa
Kaupunginosa
Keskusta, 3 kaupunginosa
Kohdenumero
21505207
Kerros
1 / 2
Asuinpinta-ala
121 m²
Tontin pinta-ala
4 335 m²
Kokonaispinta-ala
121 m²
Pinta-alojen lisätiedot
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen Ilmoitettuihin pinta-aloihin sisältyy yläkerran varasto 9 m2 ja kellarissa huoneistokoht. varastokomero. Rakennuslupa 24.2.2020 (sisätilojen jakaminen kahteen huoneistoon B1 ja B2), lupapiirrustuksissa neliöt 118 m2. Asunto B1 on tehty valmiiksi ennen luvan myöntämistä. Yläkerrassa myyjän mittaama huonekorkeus on 2,37 m. Tämä korkeus ei täytä nykymääräyksiä vähimmäiskorkeudesta pientaloissa (2,4 m). Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Yhtiön huoneistojen pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, tämän vuoksi pinta-alat saattavat poiketa olennaisestikin nykystandardien mukaan laskettavasta huoneistoalasta. Huoneiston todellinen asuinpinta-ala voi siten olla yhtiöjärjestyksessä ja esitteessä ilmoitettua suurempi tai pienempi. Hinnan asetanta ei perustu pinta-aloihin vaan kiinteistöön kokonaisuutena. Suosittelemme pinta-alan tarkistusmittausta oikean pinta-alatiedon varmistamiseksi. Alkuperäisiä rakennuslupa-asiakirjoja, tietoja pinta-aloista, käyttötarkoituksen muutoksista eikä lopputarkastuksista ole saatavilla rakennusvalvonnasta eikä myyjältä. Digi- ja väestötietovirastolta (epävirallinen) saadun tiedon mukaan päärakennus on valmistunut v. 1930. Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen (epävirallinen) mukaan rakennus on valmistunut v. 1930. Myyjältä löytyy joitakin vanhoja arkkitehti Lindbergin piirtämiä piirrustuksia rakennuksesta.
Huoneiston kokoonpano
5h+k+yht. kellaritilat (Yj:ssä 5h+k+yht.tilat kellari)
Huoneita
5
Kunto
Hyvä
Kunnon lisätiedot
Huoneistoilla B1 ja B2 on yhteinen lokakaivo paritalon itäpäässä, josta mustavesi jatkaa matkaa viistosti Bulevardin poikki Esplanadin kulmalle Kuningattarenkadulle kaupungin linjaan. Tämän betonilinjan kunto on erittäin huono. Kuvaus v. 2022 Loviisan Viemäripalvelu Ky. Talon viemäri kellarista lokakaivolle on alkuperäinen.
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Liesi: induktio. Työtasot: puu. Kylmäsäilytys: jääkaappi, pakastin. Varustus: liesituuletin, astianpesukone. Integroituna jääkaappi, pakastin, uuni ja astianpesukone. Keittiön välitilan laatta laatoitettu vanhan päälle ja asennettu puutaso v. 2021.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Varustus: allaskaappi, seinäkaappi, bidee-suihku, seinällä sähkökäyttöinen pyyhekuivain, poistopuhallin. Hietakarin suihkuseinä on asennettu v. 2020. Kylpyhuoneen toteutus poikkeaa hieman piirustuksesta (pinta-ala saattaa olla hieman pienempi). Varustus: suihkuseinä, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peili. Erillisen WC:n kuvaus: Varustus: pesuallas, allaskaappi ja peili.
Säilytystilat
Kuvaus: Talon kellarista löytyy asunnon varasto. Kellarissa sijaitsee vanha lämmönjakohuone, joka on asunnon B1 ja B2 yhteistä tilaa varastokomeroiden lisäksi. Tähän tilaan on mahdollista suunnitella uutta käyttöä ja hakea rakennuslupaa tätä varten.kellarikomero
Tulevat remontit
Yhtiöllä ei ole asunto-osakeyhtiölain edellyttämää hallituksen laatimaa kunnossapitotarveselvitystä. Isännöitsijäntodistus 5.10.2024: 2024 - Taloyhtiön jakaminen konkurssipesän kiinteistöjen D ja F erottamiseksi omaksi yhtiöksi - Yhtiöjärjestyksen uusiminen taloyhtiön jakamisen jälkeen 2025 - E-kiinteistön autotallien muuntaminen huoneistoksi E9 - Taloyhtiön päävesisulun siirtäminen E-kiinteistön autotallista huoneiston rakentamisen yhteydessä
Tehdyt remontit
Huoneiston muutostöistä vuosilta 2018-2024 on saatavilla erillinen selvitys. TALOYHTIÖSSÄ: Kiinteistöjen B, D, E, F liittäminen kaukolämpöön noin 2015 B-kiinteistön jakaminen kahdeksi huoneistoksi B1 ja B2 2019-2024 B-kiinteistön peruskorjaus 2018-2019 B-kiinteistön kuntotarkastushavaintojen korjaus 2020 Pihan lokasäiliöiden yhdyslinjojen kuntokartoitus 2022 E-kiinteistön peruskorjaus 2023 C-kiinteistön viemäröinnin uudelleenohjaus Kuningattarenkadulle 2023 C-kiinteistön katon maalaus 2023 B- ja C-kiinteistön välisen nurmialueen uusiminen 2024 B-kiinteistön edustan kaavinta ja kivituhkan levitys 2024 B-kiinteistön sokkelin betoniosien maalaus 2024 B-kiinteistön kellarin osittainen maalaus 2024 B1-huoneiston pihaterassin rakentaminen 2024
Näkymät
Etupihalle asunnon käyttöön (yhtiön piha-aluetta) on rakennettu terassi v. 2024
Asumistyyppi
Omistus
Lisätiedot
Muuta kauppaan kuuluvaa: Sähköauton latauspiste v. 2023 (Pekabe Oy)

Hinta

Velaton hinta
259 000 €
Myyntihinta
259 000 €
Neliöhinta
2 140,50 € / m²

Asuinkustannukset

Hoitovastike
613,47 € / kk
Yhtiövastike
613,47 € / kk
Muut kustannukset
Muut maksut: Käyttösähkö kulutuksen mukaan/oman sähkösopimuksen mukaisesti. Varainsiirtovero 1,5 % velattomasta kauppahinnasta. Isännöitsijäntodistus 5.10.2024: Yhtiöjärjestyksestä poiketen taloyhtiössä vedenkulutus sisältyy hoitovastikkeeseen. Veden osuus hoitovastikkeesta on tällä hetkellä 0,56 € per osake. B-kiinteistön huoneistoiksi B1 ja B2 jakamismuutostyön lopputarkastus suorittamatta. Rakennuslupa voimassa 11.3.2025 saakka. Myyjä hoitaa kustannuksellaan kuntoon hallinnan luovutukseen mennessä. B-talon lokakaivon tyhjennys n. 1 krt /v. (n. 70-100 €). Esitetyt asumiskustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla suurempia tai pienempiä riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista sekä palveluntarjoajasta. Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään. Ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta kaupan jälkeen. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Loviisan Kuningattarenkatu 14
Rakennuksen tyyppi
Paritalo
Rakennusvuosi
1924
Huoneistojen lukumäärä
8
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
muu, hirsi
Kattomateriaali
Tiilikate
Kattotyyppi
Aumakatto
Energialuokka
D2018 Viimeinen voimassaolopäivä 5.12.2029. Energiatodistus koskee myytävää asuntoa. Yhtiöllä ei ole lainmukaista energiatodistusta muista rakennuksista.
Energiatodistus
Kyllä
Tontin koko
4 335 m²
Tontin omistus
Oma
Kiinteistönhoito
huoltoyhtiö. Kiinteistönhoidon lisätiedot: Kiinteistöhuolto S-J Kiviranta
Isännöinti
Taloyhtiöllä ei ole tällä hetkellä valittua isännöitsijää. Timo Marttinen / taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja timo.sakari.marttinen@gmail.com
Kaavoitustiedot
ALK (Yhdistettyjen liike- ja asuinkerrostalojen korttelialue. Liike-, myymälä- ja toimistotiloja saa tonteille sijoittaa enintään 1/2 kokonaiskerrosalasta mutta niitä tulee olla vähintään 1/4 kokonaiskerrosalasta. Edellä mainitut tilat on sijoitettava pääasiassa ensimmäiseen kerrokseen ja kadun varrelle). Asemakaavalla suojeltu rakennus: sr-merkintä. Kaupunkikuvallisesti arvokas puurivi tai puu -merkintä (x). Näitä ovat Raatimiehenkujalla olevat puut, sekä osa kyseisten kiinteistöjen välissä olevissa puista. Tiedustelut: Loviisan kaavaosasto p. 019 5551
Kaavatilanne
Asemakaava
Lämmitys
Ilmanvaihtotapa: painovoimainen

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
piha-autopaikkoja: 4.
Yhteiset tilat
Taloyhtiössä muuta: Isännöitsijäntod. 5.10.2024: Yhtiön rakentamattomat tilat 23 kpl (1891,5 m2). Yhtiön tontti koostuu tällä hetkellä kahdesta tontista: 434-3-326-4 (2 167 m2) ja 434-3-326-5 (2 168 m2). .
Muut tilat
Tilava eteinen. Yläkerrassa on tilava aula ja varastotila, jota on käytetty pukeutumistilana/vaatehuoneena.
Pintamateriaalit
Lattia: Keittiössä: parketti. Pesutiloissa: laatta. Erillisessä WC:ssä: laatta. Olohuoneessa: parketti. Makuuhuoneessa: parketti. Seinät: Keittiössä: kaakeli, maalattu, puu. Pesutiloissa: kaakeli. Erillisessä WC:ssä: maalattu. Olohuoneessa: maalattu, puu. Makuuhuoneessa: maalattu, tapetti.
Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Alakerran isommassa mh:ssa kiinteät kaapit. Yläkerran mh:sta on kulku lappeen alle jäävään ullakkotilaan, jota on käytetty varastona. Asunnon bambuparketista hiottiin pois valkohuurrettu pinta ja pinta öljyttiin uudestaan maahantuojan ohjeiden mukaisesti v. 2022.
Olohuoneen varusteet
Olohuoneessa on iso varaava kaakeliuuni.
Muut materiaalit
Yläkerta puurakenteinen

Uusimmat artikkelit

Katso kaikki ajankohtaiset