Etusivu Myytävät kohteet 454 m² Vehkosuontie 13, 14500 Hämeenlinna Pää / asuinrakennus, tiilinavetta, väentupa, saunarakennus, viljamakasiini ja halkovaja – Oikotie 21566412

548 000 € 454 m²

Vehkosuontie 13, Iittala, Keikkala, Hämeenlinna Pää / asuinrakennus, tiilinavetta, väentupa, saunarakennus, viljamakasiini ja halkovaja

Merita Laitinen
Merita Laitinen

040 19 29 391

Velaton hinta
548 000 €
Asuinpinta-ala
454 m²
Huoneita
6
Kerros
1
Rakennusvuosi
1904
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Iittala, Keikkala
Kaupunki
Hämeenlinna

Yrittäjälle tai ison perheen kodiksi Iittalan keskustan läheisyydessä myynnissä vaikuttava Vanha Pappila piharakennuksineen. Upealla yli kahden hehtaarin suojaisalla puutarhatontilla löytyy monia hyötykasveja ja se luo täydellisen ympäristön tällä harvinaiselle kokonaisuudelle.

Päärakennus on vuosisadan alussa rakennettu ammattilaisten toimesta aiemman pappilan kivijaloille. Massiiviset graniittiperustukset ja hirsiseinät, huikean korkeat huoneet ja leveät lankkulattiat sekä kauniit kaakeliuunit henkivät vanhan ajan tunnelmaa. Rakennusta on kunnostettu kunnioittaen alkuperäisiä materiaaleja ja vanhaa rakennustapaa. Myös tekniikkaa on uusittu mm. viemärit ja käyttövesiputket, sähköryhmäkeskukset ja sähköjä sekä keittiö ja kosteita tiloja.

Pihapiiristä löytyy lisäksi Väentupa, tiilinavetta, saunarakennus, viljamakasiini ja halkovaja, jotka kaikki on rakennettu 1800-luvulla tai 1900-luvun alussa. Iittalan palvelut, koulu ja päiväkoti sijaitsevat kaikki parin kilometrin säteellä. Tässä on erinomainen tilaisuus myös esim. ravintola-, majoitus- tai muuhun yrityskäyttöön. Tampereelle hurauttaa autolla 40:ssä ja Hämeenlinnan keskustaan 20:ssä minuutissa. Helsinkiinkin on matkaa vain noin 120 km.

Lisätiedot ja esittelyt joustavasti sopimuksen mukaan:

Merita Laitinen
Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV
040 19 29 391
merita.laitinen@muutoslkv.fi
https://muutoslkv.fi/merita-laitinen

Perustiedot

Sijainti
Vehkosuontie 13, 14500 Hämeenlinna
Kaupunginosa
Iittala, Keikkala
Kohdenumero
20209587
Kerros
1 / 2
Asuinpinta-ala
454 m²
Tontin pinta-ala
20 960 m²
Kokonaispinta-ala
572 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Päärakennuksessa: kerrosalat alakerta n. 319 m2 ja yläkerta 134 m2. Päärakennuksessa lisäksi vinttitiloja n. 180 m2. Navetan ulkomitat n. 12,5 m x 20 m (lisäksi lautarakenteinen pääty 12,5 m x 7 m). Väentuvan ulkomitat n. 7 m x 33 m. Saunarakennuksen ulkomitat n. 5,8 m x 12,4 m. Viljamakasiini n. 8,4 m x 7,3 m. Halkovaja n. 6,2 m x 8,3 m. Pinta-alat perustuvat myyjältä saatuihin tietoihin. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, mitattaessa pinta-alat saattavat olla ilmoitettua suurempia tai pienempiä. Kohteen kauppahinta ei ole osaksikaan pinta-alaperusteinen vaan perustuu kokonaisuuteen.
Huoneiston kokoonpano
Pää / asuinrakennus, tiilinavetta, väentupa, saunarakennus, viljamakasiini ja halkovaja
Huoneita
6
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Kaapit, laatikostot, saareke, Loimaan kiven työtasot, mikro (Siemens), erillisuuni (kiertoilmauuni Siemens) kaasu- ja keraaminenliesi (Gaggenau), astianpesukone ja jääkaappipakastin (Smeg). Keittiön yhteydessä on tilava ruokakomero. Kaakeliuuni.
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Päätalo: alakerrassa suihkukaappi, allaskaapisto (kaksi allasta). Yläkerrassa on kph/wc, jossa suihku. Erillisen WC:n kuvaus: Päärakennuksessa on kolme wc:tä ja Väentuvassa yksi wc. Päätalon wc/kph yläkerta: wc-istuin, suihku ja allas. Alakerran wc: allaskaapisto, peili ja wc-istuin. Ala-aulassa vieras wc: allas ja wc-istuin. Lisäksi pihassa on Kekkilän kompostoiva puucee.
Säilytystilat
Kuvaus: Päätalossa on runsaasti vinttitilaa. Talon alakerrassa on holvi, iso lasiveranta ja tilava eteisaula. Monikäyttöisiä säilytystiloja on myös muissa rakennuksissa.
Tehdyt remontit
2022 uusittu öljypoltin. 2021 päärakennuksen ulkovuorauksen maalaus. 2018 sukitettu tonttiviemärin runkoputki. Asennettu kaksi ilmalämpöpumppua. 2015 uusittu päärakennuksen pääviemäri ja viemärit. Uusittu käyttövesiputket. Uusittu päärakennuksen sähköjä ja ryhmäkeskukset. Uusittu osa päärakennuksen pattereista. Tehty kodinhoitotila päärakennukseen. Avattu kylpy- ja työhuoneen lattiat, uusittu eristeet. Poistettu kylpyhuoneen tulisija, Remontoitu keittiö. 2012 pinnoitettu päärakennuksen ja viljamakasiinin katot. Asennettu päärakennuksen kattoturvatuotteet. Asennettu päärakennuksen vinteille aluskatteet. Viljamakasiinista purettu aiemman omistajan tekemät muutostyöt, palautettu alkuperäiseen kuntoon/käyttötarkoitukseen. Väentuvassa viemärit ja käyttövesiputket tehty 1980-90 luvulla.
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Pihasaunassa on puukiuas. Pesuhuoneessa on vesipata. Pukuhuoneen lattiassa on lämpövastukset.
Asumistyyppi
Omistus
Lisätiedot
Sähköliittymä. Kauppaan ei kuulu: Irtain.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
109-487-30-1

Hinta

Velaton hinta
548 000 €
Myyntihinta
548 000 €
Neliöhinta
1 207,05 € / m²
Kiinnitykset
700 000 €

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Muut maksut: Kiinteistövero 1064,27 €/v. 2023. Öljyn kulutus n. 1850-1950 l/vuosi. Sähkö arvio n. 16 400 kWh/v. Puuta lämmitykseen n. 3-4 m3/v. Puhtaanapito paikallisen jätehuoltoyrityksen taksoituksen mukaan. Vesi- ja jätevesi kulutuksen mukaan. Hulevesimaksu paikallisen taksoituksen mukaan. Esitetyt asumiskustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia, riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista sekä palveluntarjoajasta.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Tilan nimi
VANHA-PAPPILA
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1904
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
Pää/asuinrakennus on hirsirunkoinen, paneelivuorattu, sokkeli on hakattua Kalvolan graniittia ja katto saumattu peltikate. Päärakennuksen rakentamisessa on käytetty ja kierrätetty paljon vanhasta säilynyttä rakennusmateriaali mm. ikkunoita, rankalaiset täysleveät pariovet, ovien kahvoja ym. Väentupa on on hirsirunkoinen, sokkeli on Kalvolan graniittia ja betonitiilikatto. Navetta on punatiilirunkoinen, sokkeli Kalvolan graniittia ja peltikatto. Viljamakasiini hirsirunkoinen, sokkeli lohkottua Kalvolan graniittia ja aaltopeltikatto. Halkovaja on puurunkoinen, sokkeli nurkkakivet ja aaltopeltikatto. Saunarakennuksen vanha saunapääty on hirsirunkoinen, laajennusosa on puurunkoinen, sementtitiilikatto. hirsi
Kattomateriaali
Saumattu peltikate
Kattotyyppi
Harjakatto
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.
Tontin koko
20 960 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Ohjeellinen tonttijako. Lisätiedot: Hämeenlinnan kaupunki
Kaavatilanne
Asemakaava
Lämmitys
öljy, puu, Ilmalämpöpumppu, muu päärakennuksessa on neljä ilmalämpöpumppua ja 8 tulisijaa (alakerta 6, kuisti 1 ja yläkerta 1)

Tilat ja materiaalit

Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Päärakennuksessa on alakerrassa kaksi makuuhuonetta (lisäksi kirjasto ja työhuone soveltuvat myös makuuhuoneiksi). Yläkerrassa on 2-3 makuuhuonetta. Huoneet ovat isoja ja soveltuvat moneen käyttötarkoitukseen.
Olohuoneen varusteet
Päärakennuksessa salit, joissa kaakeliuunit, lankkulattiat ja upeat puupaneelikatot. Toisesta salista on käynti terassille. Salien jatkeena on kirjasto.

Uusimmat artikkelit

Katso kaikki ajankohtaiset