Etusivu Myytävät kohteet 81 m² Mustasaarentie 86, 48350 Pyhtää 4h+k+wc+kuisti – Oikotie 22013450

280 000 € 81 m²

Mustasaarentie 86, Mustasaari, Heinlahti, Pyhtää 4h+k+wc+kuisti

JYA Housing LKV

www.jya.fi

Siltavoudintie 4, 00640 Helsinki

Juha Timonen
Juha Timonen

+358444440430

Velaton hinta
280 000 €
Asuinpinta-ala
81 m²
Huoneita
4
Kerros
2
Rakennusvuosi
1932
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Mustasaari, Heinlahti
Kaupunki
Pyhtää

Nyt myynnissä alunperin 1900-luvun alussa omakotitaloksi rakennettu ja joka on viime vuosina toiminut nykyisen omistajan vapaa-ajan asuntona.

Päärakennus on vuosien varrella käynyt läpi useita sisä- ja ulkopintojen kohennustoimenpiteitä ja rakennus on ikäisekseen hyvässä kunnossa.
Tällä kiinteistöllä on mielenkiintoinen historia, erityisesti kieltolain aikaan (1919 - 1932) kiinteistöllä oli runsaasti toimintaa ja vieraita kävi taajaan niin maitse kuin meritse.
Talon alla, nyt tosin peitettynä, sijaitsee edellä mainittuun ajankohtaan liittyvä jemma, jossa säilöttiin niin kekut, kympin pytyt kuin lahnatkin.

Rakennuksista ei ole saatavissa alkuperäisiä piirustuksia eikä rakennekuvia koska niiden alkuperäinen arkistointi tapahtui Sortavalassa ja kun rakennusarkistoja oltiin siirtämässä junalla turvaan Mikkeliin vuonna 1939 niin Savitaipaleen asemalla juna joutui pommituksen kohteeksi ja kaikki arkistot tuhoutuivat pommituksen aiheuttamassa tulipalossa.

Päärakennuksen alakerrassa on keittiö ja oleskelutilat ja yläkerrassa on makuutilat sekä WC.
Yläkertaan menevän portaikon yhteydessä on makuuparvi.

Ranta ja kiinteistölle johtava väylä on aikoinaan ruopattu, mutta vähäisen venekäytön vuoksi
väylä on kaislottunut ja vaatii kaislan poistamista. Nykyiseltä omistajalta saadun tiedon mukaan väylä pysyy kaislattomana kun siinä veneillään säännöllisesti.

Tervetuloa tutustumaan tarkemmin tähän mielenkiintoiseen Rauhala nimiseen merenrantakohteeseen, joka tarjoaa erinomaiset puitteet rauhalliseen, merenläheiseen asumiseen.

Kohdetta myy ja lisätietoja antaa

Juha Timonen
LKV, AKA
JYA Housing LKV
GSM: 044 444 0430
juha.timonen@jya.fi

Perustiedot

Sijainti
Mustasaarentie 86, 48350 Pyhtää
Kaupunginosa
Mustasaari, Heinlahti
Kohdenumero
21886168
Kerros
2 / 2
Asuinpinta-ala
81 m²
Tontin pinta-ala
2 160 m²
Kokonaispinta-ala
81 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-alatieto perustuu Digi- ja väestöviraston epäviralliseen tietoon. Oletus on, että pinta-ala on vain alakerran pinta-ala, ylemmän kerroksen makuuhuoneet ja WC eivät ole pinta-alassa mukana. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu, joten pinta-ala voi olla merkittävästi suurempi tai pienempi kuin ilmoitettu. Hintapyyntö ei perustu rakennuksen pinta-alaan. 1900 luvun alkupuolella rakennetuista rakennuksista ei kunnalla ole rakennustietoja saatavana, arkistot ovat tuhoutuneet sodan aikana. Myöskään saunarakennuksen tai muiden erillisten rakennusten pinta-aloista ole varmaa tietoa.
Huoneiston kokoonpano
4h+k+wc+kuisti
Huoneita
4
Kunto
Tyydyttävä
Kunnon lisätiedot
Päärakennukseen on tehty paljon remontteja vuosien varrella. Myyjältä saadun tiedon mukaan mm. lattian ja katon tukipalkistot on uusittu ja eristystä on parannettu.
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Keittiön kaapistot, jääkaappipakastin, liesi. Kodinkoneet ovat uusia. Lautalattia, seinät paneelia ja laattaa, katto paneelia. Talossa on 300 litran Jäspi lämminvesivaraaja.
Kylpyhuoneen varusteet
Erillisen WC:n kuvaus: WC-istuin, pesuallas, allaskaappi, peilikaappi. Seinät ja lattia laattaa, katto paneelia.
Tehdyt remontit
Tehdyistä korjauksista ei ole kattavaa listaa, mutta myyjältä saadun tiedon mukaan mm. tulisijat on uusittu ja sisätiloja on saneerattu ja eristystä parannettu. Rakennuksen yläkertaan on tehty vesi WC sekä viemäröinti ja samassa yhteydessä kiinteistölle on asennettu umpisäiliö jätevesille.
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Erillinen saunarakennus, puukiuas, suihku. Saunarakennuksessa on oma 300 litran Jäspi lämminvesivaraaja, joka on sijoitettu erilliseen eristettyyn komeroon. Lisäksi saunassa on pata pesuveden lämmitykseen. Seinät ja katto paneelia, lattia laattaa. Saunatiloissa on lattialämmitys. Pukeutumishuoneessa seinä ja katto paneelia ja lattia lautaa. .
Asumistyyppi
Omistus
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
624-401-6-63

Hinta

Velaton hinta
280 000 €
Myyntihinta
280 000 €
Neliöhinta
3 456,79 € / m²

Asuinkustannukset

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Tilan nimi
Rauhala
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1932
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
Lautarakenteinen, peltikate puu
Kattomateriaali
Pelti
Kattotyyppi
Harja
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.
Tontin koko
2 160 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Pyhtään kunta rakennusvalvonta, https://pyhtaa.fi/fi/asuminen-ymparisto/rakennusvalvonta
Kaavatilanne
Osayleiskaava
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Kaavamerkintä AT (maaseudun asutusalue). Kaavamerkintä mahdollistaa vakituisen asumisen, muutos vaatii rakennusluvan. MRL 43.2 mukainen rakentamisrajoitus sekä MRL 43.2 MRL ja 128 § mukainen toimenpiderajoitus, merkintä luo-3
Lämmitys
puu, sähkö uuni/takka. Hyvä

Tilat ja materiaalit

Muut tilat
Ruokailutilassa varaava 5,5 kw:n NunnaUuni Oy:n vuolukiviuuni, seinät tapettia, osa maalattu, katto paneelia, lattia lautaa. Parvi sijaitsee portaikon yhteydessä, seinät ja katto paneelia.
Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Seinät ja katot paneelia, lattiat lautaa.
Olohuoneen varusteet
Olohuoneessa varaava 5;5 kw:n NunnaUuni Oy:n vuolukiviuuni, seinät tapettia, osa maalattu, lattia lautaa, katto paneelia

Uusimmat artikkelit

Katso kaikki ajankohtaiset