Etusivu Myytävät kohteet 120 m² Hoitokodintie 2, 15660 Lahti Oh, k, 3mh, vh, kph, wc, ph/s, th, uima-allas, lasikuisti – Oikotie 20928314

90 000 € 120 m²

Hoitokodintie 2, Nastola, Nastolan kirkonkylä, Nastola, Lahti Oh, k, 3mh, vh, kph, wc, ph/s, th, uima-allas, lasikuisti

Bo LKV | Lahti

Satamakatu 2 B, 15140 Lahti

Katja Kolu
Katja Kolu

0400199076

Velaton hinta
90 000 €
Asuinpinta-ala
120 m²
Huoneita
5
Kerros
1
Rakennusvuosi
1954
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Nastola, Nastolan kirkonkylä, Nastola
Kaupunki
Lahti

Talo toivon aikakaudelta. Tämä 1950-luvulta oleva talo on onnistunut säilyttämään aikakaudelle ominaisen huonejaon ja tunnelman. Alkuperäiset liuskekivi portaat, sormipaneelit eteisen portaikossa ja ihanalla lasikuistilla vievät välittömästi nostalgisiin tunnelmiin.

Aivan keskeisellä paikalla Nastolassa sijaitseva talo ei kuitenkaan ole se perinteinen yhtenäiskulttuuria edustava rintamamiestalo. Tässä talossa asuinkäytössä olevia kerroksia on kolme ja tiilistä muurattu julkisivu on rapattu. Punatiilistä muuratut yksityiskohdat sopivat ympäristöönsä, mäntyrinteeseen, täydellisesti.

Aivan Kirkonkylän peruskoulun ja Nastolan sotekeskuksen välittömässä läheisyydessä harjun rinteellä sijaitseva tontti on pääosin luonnontilainen ja sillä kasvaa mäntyvaltaista puustoa. Hieman harventamalla avautuisivat järvinäkymät alas Pikku-Kukkaselle. Yli 2400m2 tontti antaa mahdollisuuksia moneen, nurmialueelle, kasvimaalle, terasseille ja patiolle, nykyistä ilmettä ja luontoa säilyttäen.

Yllättävänkin tilavassa talossa on kolme makuuhuonetta ja iso olohuone, jonne käydään alkuperäisten lasitettujen pariovien kautta. Retroon tyyliin erillinen keittiö on täällä luontaisesti kodin sydän, jossa pyöreän ruokapöydän ääressä nautitaan ateriat ja jutellaan päivän kuulumiset. Hurmaavan portaikon kautta siirrytään yläkertaan, jossa on kodin kaksi makuuhuonetta ja wc.

Kellarikerroksesta löytyy saunatilojen lisäksi myös takkahuone ja varsinainen yllätys, sillä alkuperäisen autotallin paikalle on rakennettu uima-allas. Päällisin puolin siistiä allasta ei kuitenkaan ole käytetty sitten 1980-luvun eli sen toimivuudesta ei ole tietoa.

Vaikka paljon alkuperäistä tunnelmaa on tallella, taloon on tehty myös merkittäviä teknisiä remontteja mm. käyttövesiputket ja patteriverkosto on uusittu 2016. Peltikatto on uusittu 2012 ja ikkunat 2015. Nykyinen öljylämmitys on kohtuullisilla kustannuksilla vaihdettavissa vaikka kaukolämpöön tai ilmavesilämpöpumppuun.

Lahden keskustasta tänne Nastolan kirkolle on reilun vartin ajomatka ja yhteydet valtatie 12 pitkin myös Kouvolan suuntaan ovat hyvät. Julkinen liikenne on toimivaa ja kyytiin pääsee ihan vierestä eli Kukkastieltä.

Nyt etsinnässä remonttitaitoiset uudet omistajat, jotka jatkaisivat talon historiaa sen luonnetta kunnioittaen. Pintaremontissa voi suosia säilyttävää otetta, joka toisi kodin sen alkuperäiseen loistoon ja täyttäisi uusien asukkaiden haaveet unelmakodista.

Vaikka et olisi fiftari, tämän kodin menneeseen maailmaan ja toivon aikakauteen liittyvä lumo hurmaa. Ota yhteyttä ja käydään katsomassa vetoaako tämä nostalgia sinuun?

THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

Bo LKV | Katja Kolu | 0400 199 076 | katja.kolu@bo.fi

ONKO OMA KOTI VIELÄ MYYMÄTTÄ?
Pyydä minut arviokäynnille ja kertomaan miten stailaamalla ja edukseen erottuvilla kuvilla saadaan asuntokaupassa tuloksia. Valitse aktiivinen ja jo kahdesti vuoden markkinoijana palkittu välittäjä, jolla on osaamista ja vahvoja näyttöjä onnistuneista asuntokaupoista. Varaa sinulle sopiva aika tapaamiseen kalenteristani kopioimalla linkki selaimeen https://my.serviceform.com/katja-kolu. Tarjoan sinulle henkilökohtaista palvelua joka toteuttaa asumisen unelmia.

Perustiedot

Sijainti
Hoitokodintie 2, 15660 Lahti
Kaupunginosa
Nastola, Nastolan kirkonkylä, Nastola
Kohdenumero
20848488
Kerros
1 / 3
Asuinpinta-ala
120 m²
Tontin pinta-ala
2 403 m²
Kokonaispinta-ala
160 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Asuintilat yhteensä noin 120 m², joihin on luettu 1. kerroksen makuuhuone, olohuone, vaatehuone, keittiö, wc ja kylpyhuone sekä eteinen. 2.kerroksen kaksi makuuhuonetta ja wc. Kellarikerroksesta sauna ja pesuhuone. Takkahuone ja uima-allashuone, varastot ja muut tilat yhteensä noin 40 m². Rakennuspaikan nykytilan mukaan rakennuksen kerrosala on 78m2. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Asuinrakennuksen todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Huoneiston kokoonpano
Oh, k, 3mh, vh, kph, wc, ph/s, th, uima-allas, lasikuisti
Huoneita
5
Kunto
Tyydyttävä
Kunnon lisätiedot
Sauna ja pesutilat peruskorjattavat. Ikääntyneitä pintoja/materiaaleja jotka kaipaavat päivittämistä.
Lisätietoa vapautumisesta
heti
Keittiön varusteet
Liesi: induktio. Kylmäsäilytys: jääkaappi/pakastin. Varustus: liesituuletin, astianpesukone.
Kylpyhuoneen varusteet
Varustus: wc-istuin, suihku. Erillisen WC:n kuvaus: 1. kerroksessa kylpyhuone ja wc jossa myös suihku. 2. kerroksessa wc.
Säilytystilat
vaatehuone, kellarikomero, ullakko
Tehdyt remontit
2016 käyttövesiputket uusittu 2016 lämpöputket ja patterit uusittu 2015 ikkunat uusittu 2016 kylpyhuone remontoitu 2012 vesikatto uusittu 2000 keittiöremonttia (kaapistot ja tasot uusittu) 1980-luvulla sauna ja pesuhuone remontoitu ja rakennettu uima-allas.
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
sähkökiuas
Asumistyyppi
Omistus
Lisätiedot
Sähköliittymä.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
532-406-3-88

Hinta

Velaton hinta
90 000 €
Myyntihinta
90 000 €
Neliöhinta
750 € / m²

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Muut maksut: Käyttösähkö kulutuksen mukaan. Vesi- ja jätevesi kulutuksen mukaan. Jätehuollon perusmaksu 36,48 eur/vuosi. Lämmitysöljyn kulutus noin 2000L/vuosi.
Kiinteistövero
379,86 €/v

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Tilan nimi
Mäntymaja
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1954
Kerroksia
3
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
puu, tiili
Kattomateriaali
Peltikate
Kattotyyppi
Harjakatto
Energialuokka
E2018 Viimeinen voimassaolopäivä 16.01.2034.
Energiatodistus
Kyllä
Tontin koko
2 403 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Asemakaava ja ohjeellinen tonttijako. Kiinteistö rajoittuu Kukkastiehen josta on vireillä kaavamuutos Kukkastien tiealueen muuttamisesta kaduksi. Lisätietoja https://www.lahti.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkiympariston-suunnittelu/asemakaavoitus/kaavatyokohteet/nastola-kukkastie-kaduksi/ Tila sijaitsee asemakaava alueella jolloin mahdollinen lisärakentaminen vaatii tontin mittauksen, josta saattaa aiheutua kulua sekä pinta-ala saattaa muuttua pienemmäksi tai isommaksi.
Kaavatilanne
Asemakaava
Rakennusoikeus
480 m2. e-luku: 0.2
Lämmitys
öljy, puu vesikiertoinen patterilämmitys, uuni/takka. Öljypoltin huollettu 11/2023.

Tilat ja materiaalit

Pintamateriaalit
Lattia: Pesutiloissa: laatta. Erillisessä WC:ssä: muovi. Seinät: Pesutiloissa: kaakeli. Erillisessä WC:ssä: muovi.

Uusimmat artikkelit

Katso kaikki ajankohtaiset