25.05.2022

Lehdistötiedotteet

SKVL ottaa merkittävän askeleen välittäjien ammattiosaamisessa – uusi SKVL Laatuauktorisointi takaa osaavan ja jatkuvasti kouluttautuneen välittäjän asuntokaupan osapuolille

“Ensimmäiset SKVL laatuauktorisoidut välittäjät, saivat hyväksyntänsä tällä viikolla. Historiallinen askel suomalaisessa asunnonvaihdossa on tehty”, iloitsee SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg.

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL) on Suomen suurin ja vanhin kiinteistönvälityksen verkosto, joka koostuu lähes 500 paikallisesta toimistosta ja 1700 välittäjästä ympäri Suomen. SKVL on keskittynyt edistämään jäsenyritystensä laadukasta toimintaa ja osaamista kouluttamalla jäseniään säännöllisesti.
SKVL Auktorisoidut laatuyritykset, SKVL Laatukoulutetut asuntomyyjät ja SKVL Laatuauktorisoidut kiinteistönvälittäjät ovat välitysalan kouluttautuneita asiantuntijoita.

SKVL Laatuauktorisoidulta toimijalta edellytetään luotettavaa, turvallista ja asiantuntevaa palvelua sekä toimintaa SKVL:n ohjeiden, lain, hyvän välitystavan ja kiinteistönvälittäjän eettisten sääntöjen mukaisesti. Laatusertifikaatin saaminen edellyttää myös alalla toimivalta peruskoulutustasoa tai pitkää kokemusta, jatkuvaa kouluttautumista sekä laatuauktorisointikokeen hyväksyttyä suorittamista. Auktorisointiprosessiin kuuluu aktiivisesti oman lakiosaamisen ylläpitäminen, auktorisointikoe sekä säännöllinen kouluttautuminen.

SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä 

Sertifikaatin saaneella kiinteistönvälittäjällä on LKV-pätevyys sekä kokemusta alalta useamman vuoden ajalta. SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä ylläpitää säännöllistä osaamistaan osallistumalla vuosittain erilaisiin lakikoulutuksiin. 

SKVL Laatukoulutettu asuntomyyjä 

Sertifikaatin saaneella asuntomyyjällä on useamman vuoden työkokemus välitysalalta sekä mahdollisesti jokin muu kiinteistönvälitysalan koulutus (KiLAT-, KiAT- ja/tai KED). SKVL Laatukoulutettu asuntomyyjä ylläpitää säännöllistä osaamistaan osallistumalla vuosittain erilaisiin lakikoulutuksiin. 

SKVL Auktorisoitu laatuyritys 

SKVL Laatuyrityksen henkilöstö koostuu välitysalan osaajista, joista suurimmalla osalla on laatuauktorisointi. Valitsemalla SKVL Laatuyrityksen voit luottaa siihen, että saat ammattitaitoista ja asiantuntevaa palvelua elämäsi tärkeimpään kauppaan.

“Olemme ottaneet uudella Laatuauktorisoinnilla ison harppauksen eteenpäin edellyttämällä jäsenvälittäjiltämme korkealaatuista osaamista ja jatkuvaa kouluttautumista laadun takeena”, kommentoi SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg.