Myytävät asunnot Varkaus

Löydä uusi kotisi Varkauden parhaimmalta paikalta

Löydä myytävät asunnot Varkaudesta paikallisen asiantuntijan avulla. Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n jäsenet auttavat löytämään unelmiesi asunnon. Katso alta kaikki myytävät asunnot alueelta Varkaudessa. Voit myös kirjoittaa tarkemman osoitteen tai postinumeron alla olevaan hakukenttään.

Myytävät asunnot Varkaudessa  –Millainen kaupunki Varkaus on? 

Varkaus on Pohjois-Savon maakunnan eteläosassa sijaitseva noin 20 000 asukkaan kaupunki. Varkauden alueella on ollut pitkä ja monipuolinen historia, jonka saatossa sillä on ollut myös monta nimeä. Ensimmäisen asemakaavan Varkaus sai kuitenkin 1900-luvun alussa ja kaupunki siitä tuli vasta vuonna 1962. Nykypäivänä Varkaus on turvallinen ja elinvoimainen kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotain.

Monien muiden savolaisten kaupunkien tapaan Varkaus on järvien ympäröimä ja liikkuminen paikasta toiseen onnistuu niin maita pitkin kuin veneillenkin. Noin neljäsosa Varkauden pinta-alasta on vesistöä ja rantaviivaa löytyy 940 kilometriä.

Asuminen Varkaudessa 

Varkaus on historiallinen teollisuuskaupunki ja sieltä löytyy yhä suurien ja kansainvälistenkin yritysten tehtaita, jotka luovat työpaikkoja alueen väestölle. Pienestä kaupungista löytyy mukava sekoitus kaupunkimaista kuhinaa ja luonnollisen ympäristön tuomaa seesteisyttä. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät läheltä, ja kulkuyhteydet kauaskin ovat hyvät, sillä Varkaus sijaitsee moottoritien varrella ja sieltä löytyy myös rautatieasema.

Varkaus on hyvä kohde lapsiperheille, koska se on turvallinen ja rauhallinen kaupunki, josta löytyy useita peruskouluja, sekä ammattikoulu ja lukio. Myös korkeakouluopinnot vetävät ihmisiä Varkauteen, sillä Savonia-ammattikorkeakoulun paikallisella toimipisteellä voi opiskella teknisiä aloja.

Varkauden asuinalueet

Pinta-alaltaan melko pienenä kaupunkina Varkauden asuinalueet ovat lähtökohdiltaan melko samankaltaisia; sekä palvelut että luonto ovat lähellä. Jokaisella asuinalueella on kuitenkin omat vahvuutensa ja vetonaulansa. Tässä joitain esimerkkejä Varkauden suosituista asuinalueista:

Keskusta: Varkauden keskusta-alue on kaupungin sydän ja vilkas alue, jossa sijaitsevat tärkeimmät palvelut, kuten kaupat, ravintolat, kahvilat ja kulttuurikohteet. Keskusta-alueella asuminen tarjoaa lyhyimmät etäisyydet palveluihin sekä parhaat liikenneyhteydet muualle Suomeen.

Könönpelto: Könönpelto on viihtyisä asuinalue, joka sijaitsee kaupungin kaakkoisosassa. Alueella on monia omakotitaloja ja viihtyisiä pientaloja. Könönpelto tarjoaa rauhallista asumista lähellä luontoa ja  hyvien yhteyksien varrella, sillä sen läpi kulkee Järvisuomentie.

Kuoppakangas: Kuoppakangas on erityisesti lapsiperheiden ja nuorten suosiossa oleva alue, sillä sieltä löytyy peruskoulu, lukio, ammattikoulu sekä ammattikorkeakoulun toimipiste. Alueella on erilaisia asumisvaihtoehtoja, kuten kerrostaloja, rivitaloja ja omakotitaloja.