Myytävät asunnot Savonlinna

Löydä uusi kotisi Savonlinnan parhaimmalta paikalta

Suomen Kiinteistövälittäjät ry:n jäsenten välittämät kohteet alueelta Savonlinna. Katso alta kaikki myytävät kohteet alueelta Savonlinna. Voit kirjoittaa tarkemman osoitteen tai postinumeron alla olevaan hakukenttään.

Myytävät asunnot Savonlinnassa  –Millainen kaupunki Savonlinna on?

Etelä-Savon maakunnassa sijaitseva Savonlinna on kaunis kaupunki keskellä Suomen suurinta järveä, Saimaata. Savonlinnan pinta-alasta yli kolmasosa on vesistöjä ja keskustakin on rakennettu usealle eri saarelle. Savonlinnalla on pitkä ja rikas historia ja se on tunnettu esimerkiksi Olavin linnasta, joka rakennettiin alun perin suojaamaan silloisen Ruotsin valtakunnan ja Venäjän rajaa ja on nykypäivänä suosittu turistikohde ja tapahtumapaikka. Olavin linnassa järjestetään muun muassa kuukauden mittaiset Savonlinnan Oopperajuhlat, jotka keräävät joka heinäkuu kymmeniä tuhansia turisteja Savonlinnaan.

Savonlinna on hyvä paikka vesistöistä ja veneilystä nauttiville; monilla savonlinnalaisilla esimerkiksi työmatka taittuu veneellä. Savonlinna on luonnonläheinen kaupunki, ja sen alueelta löytyy kaksi Suomen kansallispuistoa, Linnansaari ja Kolovesi

Asuminen Savonlinnassa

Savonlinnassa on noin 6000 kilometriä rantaviivaa, jonka vuoksi siellä on hyvät mahdollisuudet asua aivan järven äärellä. Koska Savonlinna koostuu useista saarista ja kaupungin kevyen liikenteen reitit kulkevat rantoja pitkin, pääsee kauniista järvimaisemasta nauttimaan myös ne, joilla ei ole omaa rantatonttia. 

Savonlinnaan pääsee kätevästi monilla eri tavoilla. Auton lisäksi Savonlinnaan voi tulla vaikkapa veneellä muualta Saimaalta. Omille veneille Savonlinnasta löytyy 4 vierasvenesatamaa ja lisäksi Saimaalla kulkevat vesitaksit ja maisemalliset sisävesiristeilyt. Julkisen liikenteen vaihtoehtoja ovat linja-autot ja Parikkalaan kulkeva kaukojuna, josta vaihdetaan loppumatkaksi taajamajunaan.

Savonlinnalla on pitkä kulttuuriperintö ja se on nykypäivänäkin musiikin ja teatterin keskus. Kulttuuripalveluita ja tapahtumia on paljon, ja lisäksi kaupungista löytyy laaja kattaus yhdistyksiä ja harrastusmahdollisuuksia niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Savonlinnan asuinalueet

Eri asuinalueet Savonlinnassa vaihtelevat rauhallisista, luonnon keskuudessa olevista haja-asutusalueista vilkkaampiin taajama-alueisiin. 

Keskusta: Savonlinnan keskusta-alue on kaupungin sydän ja vilkas alue, jossa sijaitsevat tärkeimmät palvelut. Keskusta-alue on myös Savonlinnan ylivoimaisesti suosituin asuinalue.

Riihisaari: Riihisaari on niemimäinen alue Saimaan rannalla, jossa sijaitsee Savonlinnan maakuntamuseo. Riihisaari on tunnettu kuvankauniista järvimaisemistaan.

Kerimäki: Kerimäki on lähellä Savonlinnaa sijaitseva kaupunki, joka tarjoaa rauhallista asumista maaseutumaisemassa. Kerimäellä on oma keskusta-alue, josta löytyy tärkeimmät palvelut.