Myytävät asunnot Lohja

Löydä uusi kotisi Lohjan parhaalta paikalta

Suomen Kiinteistövälittäjät ry:n jäsenten välittämät kohteet alueelta Lohja. Katso alta kaikki myytävät asunnot alueelta Lohja. Voit kirjoittaa tarkemman osoitteen tai postinumeron alla olevaan hakukenttään.

Myytävät asunnot Lohjalla  –Millainen kaupunki Lohja on? 

Tänä vuonna 700 vuotta täyttävä Lohja on kaupunki Uudellamaalla, noin 60 kilometrin päässä Helsingistä. Lohjalla on värikäs kulttuuri ja kaikki tarpeelliset palvelut, mutta erityisen tunnettu se on luonnostaan ja ainutlaatuisista luontokohteistaan. Lohjalla sijaitsee esimerkiksi Uudenmaan suurin järvi sekä koko Suomen suurin kalkkikiviluola. Muun muassa järvisyys, sijainti sekä kalkkipitoinen maaperä mahdollistavat Lohjan seudun runsaan ja monipuolisen luonnon. Nämä piirteet tekevät Lohjasta kiinnostavan matkakohteen niin kotimaanmatkailijoille kuin ulkomaalaisillekin.

Lohjalla on pitkä historia ja rikas kulttuuri. Kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia, jotka vetävät puoleensa niin paikallisia kuin vierailijoitakin. Esimerkiksi kesäisin järjestettävä Rantajamit-festivaali kokoaa vuosittain yli 11 000 musiikin ystävää Lohjanjärven rantaan kolmeksi päiväksi. 

Asuminen Lohjalla 

Lohjalla on tilaa hyvin monenlaiselle asumiselle. Asutusta löytyy aivan luonnon helmasta, keskustasta palveluiden kupeesta ja kaikkialta siitä välistä. Lohjan 40 000 asukkaasta suurin osa asuu taajamissa, mutta myös haja-asutusalueita löytyy. 

Asuinalueesta riippumatta kaupunki tarjoaa monipuolisen ja viehättävän asuinympäristön, jossa yhdistyvät kaupunkielämän mukavuudet ja luonnon rauha. Lohjanjärvi ja sen ympärillä olevat upeat maisemat tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen ulkoiluun ja harrastamiseen, kuten veneilyyn, kalastukseen ja retkeilyyn. Kaupungissa on myös hyvät terveyspalvelut, monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä useita kouluja aina ala-asteista ammattikorkeakouluun. Lohjan yhteislyseon lukio on yksi Suomen suurimmista lukioista. Lohjalla on myös hyvät liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle, mikä mahdollistaa helpon pendelöinnin. Lohjalla asuminen tarjoaa tasapainon kaupunkielämän ja luonnon välittömän läheisyyden välillä.

Lohjan asuinalueet

Koska Lohja on monipuolinen kaupunki, erilaisia asuinalueita löytyy kattava kirjo. Kaikkia niitä kuitenkin yhdistää läheinen luonto ja hyvät kulkuyhteydet. Tässä joitain esimerkkejä Lohjan suosituista asuinalueista:

Keskusta: Keskusta tarjoaa kätevää asumista, jossa etäisyydet ovat lyhyitä ja liikkuminen helppoa. Keskustassa suurin osa asunnoista on kerrostaloja, mutta keskustan välittömässä läheisyydessä on myös omakotitaloalueita.

Virkkala: Virkkala on sijaitsee noin 8 kilometriä Lohjan keskustasta lounaaseen. Alueella on sekä kerrostaloja että omakotitaloja, ja se on hyvä alue moniin eri tarpeisiin. Kulkuyhteydet keskustaan ovat hyvät ja Virkkalasta itsestäänkin löytyy tärkeimmät palvelut. Virkkalassa sijaitsee myös kaupungin ainoa ruotsikielinen lukio. 

Muijala: Muijala on rauhallinen ja viihtyisä asuinalue, joka houkuttelee erityisesti perheitä. Alueella on lähinnä omakotitaloja ja sinne on kaavoitettu lisää tontteja pientaloasumiseen. Muijalassa on paljon tilaa ulkoilla kauniissa maisemissa ja erilaisia liikuntamahdollisuuksia löytyy kattavasti.