Myytävät asunnot Lahti

Löydä uusi kotisi Lahden parhaimmalta paikalta

Suomen Kiinteistövälittäjät ry:n jäsenten välittämät kohteet alueelta Lahti. Katso alta kaikki myytävät asunnot alueelta Lahti. Voit kirjoittaa tarkemman osoitteen tai postinumeron alla olevaan hakukenttään.

Myytävät asunnot Lahdessa  – Millainen kaupunki Lahti on?

Lahti on viehättävä kaupunki Etelä-Suomessa, Päijät-Hämeen maakunnassa. Se sijaitsee kauniin Vesijärven ääressä. Ensimmäinen salpausselkä kulkee Lahden läpi, ja mäkisyys onkin yksi kaupungin tunnuspiirteistä. 

Lahden kaupunkikuva on mielenkiintoinen sekoitus modernia arkkitehtuuria ja historiallisia rakennuksia. Kaupungin keskusta tarjoaa vilkkaan ja viihtyisän ympäristön, josta löytyy monipuolisia palveluita ja kulttuurikohteita. Alueen kävelykadut, kuten Aleksanterinkatu ja Rautatienkatu, ovat vilkkaita ostoskatuja, joiden reunoilla on erilaisia ravintoloita ja kauppoja. 

Asuminen Lahdessa

Lahdessa luonto on lähellä. Vesijärven ranta-alueet tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Mukkulan alueella sijaitseva Vesijärven satama on suosittu veneilykohde, ja sieltä voi lähteä tutustumaan järven saariin.

Suosittuja luontokohteita löytyy myös Lahden lähiympäristöstä. Esimerkiksi Messilän ulkoilu- ja hiihtokeskus sekä Salpausselän harjut tarjoavat hyvät puitteet ulkoiluun ja retkeilyyn ympäri vuoden. Talvisin Lahti tunnetaan erityisesti hiihtourheilun keskuksena, ja kaupungissa järjestetään vuosittain Salpausselän kisat.

Lahdessa on myös runsaasti kulttuuritarjontaa. Lahden Sibelius-talo on merkittävä konsertti- ja tapahtumakeskus, jossa voi nauttia monipuolisista musiikki- ja kulttuuriesityksistä. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja, jotka houkuttelevat taiteen ja musiikin ystäviä kaikkialta Suomesta.

Lahden asuinalueet

Lahti tarjoaa monia suosittuja asuinalueita, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen luonteensa ja tarjontansa. Tässä on muutamia esimerkkejä suosituista asuinalueista Lahdessa:

  • Keskusta: Lahden keskusta on vilkas ja elävä alue, jossa on monipuoliset palvelut, kuten kaupat, ravintolat, kahvilat ja kulttuurikohteet. Alueella on sekä kerrostaloja että vanhoja historiallisia rakennuksia, jotka luovat kaupungin tunnelmaa. Keskustasta lähtee myös hyvät liikenneyhteydet. Lähellä olevan Vesijärven rantabulevardi tarjoaa upeita näkymiä järvelle.
  • Mukkula: Mukkula sijaitsee Vesijärven rannalla, noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Alueella on monipuolinen asuntotarjonta, joka koostuu kerrostaloista, rivitaloista ja omakotitaloista. Alueen luonto tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia niin maalla kuin vesilläkin. 
  • Karisto: Karisto on rauhallinen asuinalue Kymijärven rannalla. Alueella on pääasiassa omakotitaloja ja rivitaloja, ja se tarjoaa viihtyisän asuinympäristön perheille. Kariston alueella on myös koulu ja päiväkoteja, mikä lisää suosiota lapsiperheiden keskuudessa.
  • Jalkaranta: Jalkaranta sijaitsee läntisessä Lahdessa Vesijärven lähellä. Alue on tunnettu kauniista järvimaisemistaan ja luonnonläheisyydestään. Jalkarannan asuntovalikoima koostuu kerrostaloista, rivitaloista ja omakotitaloista. Tärkeimmät palvelut ovat lähellä. Jalkaranta on hyvä vaihtoehto perheille, koska siellä on päiväkoti, koulu ja harrastusmahdollisuuksia lapsille. Alueella on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet ja Vesijärven uimaranta houkuttelee kesäisin asukkaita nauttimaan järvestä.
  • Ahtiala: Järvien ja metsien ympäröimä Ahtiala sijaitsee Lahden eteläosassa ja on suosittu asuinalue erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Alueella on paljon omakotitaloja ja rivitaloja, ja alueen läheisyydessä sijaitsee useita kouluja, päiväkoteja ja leikkipuistoja. Ahtiala tarjoaa rauhallisen ja viihtyisän ympäristön asumiseen, samalla kun palvelut ja kaupungin keskusta ovat lyhyen ajomatkan päässä.

Voit tutustua tarkemmin eri alueiden myytäviin asuntoihin lahtelaisten kiinteistönvälitystoimistojen sivuilla.