Myytävät asunnot Kempele

Löydä uusi kotisi Kempeleen parhaimmalta paikalta

Suomen Kiinteistövälittäjät ry:n jäsenten välittämät kohteet alueelta Kempele. Katso alta kaikki myytävät kohteet alueelta Kempele. Voit kirjoittaa tarkemman osoitteen tai postinumeron alla olevaan hakukenttään.

Myytävät asunnot Kempeleessä  –Millainen kunta Kempele on?

Noin 20 000 asukkaan kunta Kempele sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Oulun naapurissa. Pinta-alaltaan Kempele on melko pieni, vain noin 110 neliökilometriä, mutta kunnan rajojen sisälle mahtuu kaikki, mitä tarvitsee. Muiden suurien kaupunkien pienempien naapurikuntien lailla Kempele yhdistää pienen kunnan tunnelman ja hintatason, sekä läheisen kaupungin palvelut ja työmahdollisuudet. Vaikka Pohjois-Pohjanmaa onkin muuttotappiomaakunta, Kempeleen asukasluku on kasvanut tasaisesti vuosikymmenien ajan.

Suurin osa Kempelettä on sisämaassa, mutta kunnalle kuuluu lyhyehkö pätkä Kempeleenlahden rantaviivaa Vihiluodon kylässä. Pohjois-Pohjanmaalle tyypillisesti Kempeleen maanpinta on hyvin tasainen, ja maisemiin kuuluu lähinnä laakeaa niittyä ja suota. Keskivertoa pienemmästä koostaan huolimatta Kempeleen rajojen sisälle mahtuu useita luonnonvaraisia alueita, ja erityisesti kunnan itäosassa sijaitsee laajoja, harvaa metsää kasvavia suoalueita. 

Asuminen Kempeleessä

Kempeleeltä löytyy kaikki tarvittavat palvelut, ja esimerkiksi yksi pohjoisen Suomen suurimmista kauppakeskuksista sijaitsee kaupungin keskustassa. Suuremman kaupungin hienoudet, kuten yliopisto ja lentoasema löytyvät heti naapurikaupungista. Kunnasta on myös hyvät kulkuyhteydet muualle Pohjanmaalle sekä kaikkialle Suomeen. Keskustassa sijaitsee rautatieasema, joka on Helsingistä Ouluun kulkevan junaradan varrella. Vaihtamalla junaa esimerkiksi Oulussa tai Seinäjoella aukeaa kuljettavaksi koko Suomen junaverkosto. Myös tieliikenneyhteydet ovat hyvät; Kunnan läpi kulkee Eurooppatie 8, joka yhdistää länsirannikon kaupungit Turusta alkaen aina Norjaan asti.

Kempele tarjoaa paljon nähtävää ja tehtävää. Kunnan historia elää vanhoissa alueissa ja rakennuksissa, jotka seisovat yhä paikoillaan ja rikastavat katukuvaa. Kulttuurimaisemakohteisiin kuuluvat esimerkiksi Kiiesmetsä ja Mourunkijärvi. Kunnasta löytyy monia liikuntamahdollisuuksia niin luonnon helmasta kuin kaupungistakin. Kempeleestä löytyy muun muassa virkistysuimala ja urheilukeskus.