Myytävät asunnot Hamina

Löydä uusi kotisi Haminan parhaimmalta paikalta

Suomen Kiinteistövälittäjät ry:n jäsenten välittämät kohteet alueelta Hamina. Katso alta kaikki myytävät kohteet alueelta Hamina. Voit kirjoittaa tarkemman osoitteen tai postinumeron alla olevaan hakukenttään.

Myytävät asunnot Haminassa  –Millainen kaupunki Hamina on?

Hamina on hurmaava rannikkokaupunki Kymenlaakson maakunnassa, Kotkan ja Kouvolan kupeessa. Se on maakunnan vanhin kaupunki ja ollut Suomen historiassa hyvin merkittävä tapahtumapaikka. Vaikka kyseessä on melko pieni, vain 20 000 asukkaan kaupunki, se on nykypäivänäkin paikkana olennainen ja monelle suomalaiselle tuttu. Tunnettuja asioita Haminassa ovat muun muassa Reserviupseerikoulu sekä Haminan satama, joka on osa Suomen suurinta yleissatamaa. Voit selata Haminan myytäviä kohteita tällä sivulla.

Haminan maisemat koostuvat erilaisista kiinnostavista alueista, niin rakennetuista kuin luonnonvaraisistakin. Kaupungin keskusta on kaavoitettu harvinaisella tavalla ympyrän muotoiseksi ja pitkä historia näkyy keskustan vanhoissa rakennuksissa. Keskustan ulkopuolella rakennukset ovat uudempia ja edustavat kaikenlaisia arkkitehtuurin tyylejä.  

Luonto on Haminassa vastaavasti monipuolista. sisämaasta Suomenlahteen virtaavat Summajoki ja Vehkajoki, ja niiden rannoille on raivattu viljelyalueita. Rannikko on mutkaista ja koostuu lukuisista lahdista ja niemistä. Haminaan kuuluu paljon eri kokoisia saaria, joista osa on aivan rannikon tuntumassa ja osa kauemmalla meressä. Haminan ulkosaaristo on osa Itäisen Suomenlahden kansallispuistoa. Joissain saarissa on asutusta, mutta suuri osa niistä on myös täysin luonnonvaraisia. 

Asuminen Haminassa

Haminalla on eloisa ja vilkas kulttuuri ja tekemistä riittää moneen makuun. Pitkin vuotta järjestetään erilaisia yleisötapahtumia, kaikkea kaupunkifestivaaleista autonäyttelyihin. Haminasta löytyy myös paljon erilaisia nähtävyyksiä, kuten maailman suurin Suomen lippu. Lisäksi erilaiset museot ovat merkittävä osa historiallisen kaupungin kulttuuria. Keskeisiä museokohteita ovat esimerkiksi Kaupunginmuseo sekä Museohinaaja Merikarhu, joka oli aikoinaan käytössä esimerkiksi Normandian maihinnousussa toisen maailmansodan lopulla. Haminan museoissa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja työpajoja. 

Haminasta kulkee päivittäin linja-autojen pikavuoroja muun muassa Helsinkiin ja Joensuuhun. Lähin henkilöliikenteen rautatiesema on Kotkassa, johon kulkee myös busseja. Joukkoliikenteen yhteydet muualle Suomeen ovat siis hyvät, vaikkei Haminassa enää käytössä olevaa rautatieasemaa olekaan. 

Haminan asuinalueet

Haminassa on paljon erilaisia asuinalueita, joiden ominaisuuksiin ja palveluihin voi tutustua lisää myynti-ilmoituksia selatessa. Tässä joitain Haminan suosittuja asuinalueita:

Keskusta: Haminan vanha keskusta on erittäin viehättävä ja idyllinen, ja sieltä löytyy peruspalveluiden lisäksi esimerkiksi ravintoloita ja kulttuurikohteita joka lähtöön. Historiallisten rakennusten lisäksi siellä on myös uudempia rakennuksia. Valtaosa asutuksesta keskustasta on kerrostaloasuntoja.

Poitsila: Savilahden ääressä, keskustan vastarannalla sijaitseva Poitsila on valtaosin 70-luvulla rakennettu alue, josta löytyy niin kerros-, rivi- kuin omakotitalojakin. Poitsilan läpi kulkee Seututie 170, joka kulkee Porvoon ja Loviisan kautta Helsinkiin.  

Alakaupunki: Alakaupunki on Haminan kaupunginosa, joka sijaitsee keskustan itäpuolella.Se on erityisesti lapsiperheiden keskuudessa suosittu, sillä siellä sijaitsee Haminan lukio, Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston Haminan kampus sekä Pappilansalmen koulu, jossa opetusta tarjotaan esikoulusta 9. Luokkaan asti.