Millainen on hyvä kiinteistönvälittäjä?

Kun asunnon myynti tulee ajankohtaiseksi, on edessä myös kiinteistönvälittäjän valinta. Suomessa toimeksiantaja saa vapaasti valita oman kiinteistönvälittäjänsä, eikä esimerkiksi asuntolainan saamisen ehtona voi olla jonkin tietyn välitystoimijan käyttäminen.

Koska kiinteistönvälitysalalla on paljon tarjontaa, kannattaa sopivimman välittäjän etsimiseen käyttää hetki aikaa. Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia olennaisia hyvän kiinteistönvälittäjän ominaisuuksia.

Asuntokaupassa alueellinen tuntemus on tärkeää

SKVL:n laaja verkosto mahdollistaa paikallisuuden valtakunnallisella tasolla

Lain mukaan kiinteistönvälittäjien tulee noudattaa työssään hyvää välitystapaa. Hyvästä välitystavasta on laadittu kirjallinen ohjeistus, jota myös jokainen Suomen Kiinteistönvälittäjäliiton jäsen on sitoutunut noudattamaan. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä on perehtynyt kiinteistönvälitystoiminnan lainsäädäntöön ja harjoittaa kiinteistönvälitystyötä sen mukaisesti.

Juridisen osaamisen lisäksi ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa määritellä asunnolle perustellun myyntihinnan tilastojen ja asunnon ominaispiirteiden perusteella. Hyvä kiinteistönvälittäjä on myös hyvä markkinoija: hän osaa laatia vetävän myynti-ilmoituksen ja vastata asuntoesittelyissä mitä moninaisimpiin kysymyksiin. Näiden lisäksi kiinteistönvälittäjä osaa ohjeistaa asuntokaupan osapuolia myynnin eri vaiheissa.