26.12.2021

Ostajalle

Mistä tietää, että asunto on oikea?

Omistusasunto on elämän suurimpia taloudellisia sijoituksia, joten on hyvä pohtia, sopiiko asunto omiin tarpeisiin ja tuntuuko se oikealta. Yleisimmin käydään katsomassa 2-4 asuntoa ennen ostopäätöstä.

Mistä tietää, että asunto on oikea?


Huomioi maksukykysi – älä osta liian kallista asuntoa


Liian kallis asunto on rasite omalle taloudelle. Pankki tekee asuntolainahakemuksen yhteydessä stressitestin kuuden prosentin korolla, jotta maksukykyä olisi vaikka korkotaso nousisi.

Tutustu yksityiskohtiin


Asuntoon kannattaa tutustua rauhassa asuntoesittelyssä ja kohteen asiakirjoihin kannattaa perehtyä tarkasti. Kiinteistönvälittäjältä kannattaa kysyä mahdollisimman paljon lisätietoja.

Vastaako asunto tarpeitasi?


Onko asunnon tarkoitus olla pitkäaikainen koti vai onko suunnitelmissa asunnon myyminen? Jos suunnitelmissa on asunnon myyminen eteenpäin, niin kannattaa huomioida arvon säilyminen.


Tunteiden merkitystä asunnon valinnassa ei pidä väheksyä


Asunto on enemmän kuin kasa tiiliä, sillä vietämme suuren osan vapaa-ajastamme kotona. Tunteet vaikuttavat siis luonnollisesti asunnon valintaan, mutta päätöstä ei kannata tehdä yksinomaan tunteella.

Mitkä asiat vaikuttavat asunnon valintaan?


Mistä tietää, että asunto on oikea? Tärkeimpiä asunnon valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat kodin ominaisuudet, sijainti, palvelujen läheisyys sekä oma elämäntilanne. Perheen perustamista harkitseva haluaa yleensä sijainnin koulujen ja päiväkotien lähistöltä sekä tilaa. Toisaalta eläkeikää lähestyvä voi haluta kodin läheltä palveluja.


Lue lisää asunnon valintaan liittyvistä tekijöistä artikkelistamme.

Miksi valita SKVL:n jäsenvälittäjä?


Eniten kiinteistönvälittäjiä ympäri Suomen


SKVL:n jäsenvälittäjät myyvät yli 40 % asunnoista ja kiinteistöistä Suomessa, mikä tarkoittaa noin 30 000 asuntoa ja kiinteistöä vuodessa. Tutkimusten mukaan suurin osa ostaa asunnon kiinteistönvälittäjältä. SKVL on Suomen suurin ja vanhin välittäjien verkosto. SKVL täyttää 75 vuotta vuonna 2021.


SKVL:n jäsenyrityksillä on laatuvaatimukset


SKVL kouluttaa jäseniään säännöllisesti sekä valvoo, että jäsenvälittäjät toimivat moitteettomasti lainsäädäntöä, hyvän välitystavan periaatteita sekä SKVL:n arvoja kunnioittaen. SKVL:n jäsenyritysten asiakastyytyväisyys on huimat 97 %.


Aina paikallinen – siellä missä sinä olet


SKVL:n laaja verkosto, joka koostuu noin 470 toimistosta, kattaa lähes koko Suomen. Paikallinen kiinteistönvälittäjä tuntee alueen ja sen erityispiirteet sekä toteutuneet myyntihinnat. Suurin osa ostaa asunnon kiinteistönvälittäjältä.

Etsi lähin kiinteistönvälittäjäsi: https://skvl.fi/valittajat/