17.06.2021

Uutiset

Miksi käyttää SKVL:n vuokravälittäjää?

Vuokravälittäjä varmistaa, että sekä vuokranantaja että vuokralainen ovat tyytyväisiä. Vuokravälittäjä löytää asunnolle pitkäaikaisen ja luotettavan vuokralaisen sekä vastaa lainsäädännön asiantuntijana sopimusteknisistä seikoista. Kesä on vuokramarkkinoilla vilkasta aikaa, sillä opiskelijat etsivät tyypillisesti uutta asuntoa. Myös vuokra-asunnon etsijän kannattaa siis olla valppaana, ja vuokravälittäjä huolehtii, että sopiva asunto löytyy.

Vuokravälittäjän kokemus auttaa välttämään sudenkuopat

Vuokravälittäjä tuntee alansa lainsäädännön ja laatii sopimusasiakirjat huolella, jotta vuokranantajalle ei koidu tappiota, jos vuokralaisen kanssa tulee ongelmia. Ennen vuokrasopimuksen laatimista vuokravälittäjä tarkistaa luottotiedot ja selvittää hiukan taustoja haastattelemalla epävirallisesti potentiaalista vuokralaista. Näin vuokravälittäjä saa lisätietoa hakijan elämäntilanteesta, maksukyvystä sekä tulevaisuudensuunnitelmista. Lue myös viisi vinkkiä asuntosijoittajalle – muuton tullessa ajankohtaiseksi moni suomalainen harkitsee aiemman asunnon vuokraamista ja jättämistä sijoitusasunnoksi.

Vuokravälittäjän työnkuva ulottuu koko vuokrausprosessiin

Monet vuokravälittäjät tarjoavat vuokra-asunnon välityksen lisäksi laajempaa palvelukokonaisuutta, johon sisältyy lisäksi vuokranantajalle kuuluvista vastuista huolehtiminen. Tällöin vuokralainen ottaa yhteyttä vuokravälittäjään asuntoon liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa vuokrasuhteen aikana. Perinteistä laajempi toimeksianto säästää vaivaa vuokranantajalta, sillä varsinkin jos asuntoja on useita, ne sijaitsevat kaukana asuinpaikasta tai arki on kiireistä, voi aikaa kulua paljon. Myös ensimmäistä kertaa vuokraavalle prosessi voi tuntua raskaalta, sillä perehtymistä vaativia asioita on paljon.

Etsitkö vuokra-asuntoa?

Vuokravälittäjä on myös vuokra-asuntoa etsivän apuna, sillä joskus on hankalaa löytää juuri itselle sopivaa asuntoa varsinkin, jos etsii jotain erityistä tai kaupunki on itselle vieras. Vuokramarkkinan odotetaan palautuvan vilkkaaksi, kun sekä ensimmäisen että toisen vuoden opiskelijat saattavat etsiä nyt samanaikaisesti asuntoja korkeakoulujen palatessa lähiopetukseen. Nyt kannattaa siis tarttua tilaisuuteen ja löytää itselleen sopivin vuokra-asunto välittäjän avulla.

Vuokravälittäjä tuntee asuinseudun ja osaa kertoa, mitkä alueet ovat lapsiperheiden ja mitkä opiskelijoiden suosiossa. Vuokravälittäjän tavoitteena on luoda luottamuksellinen vuokrasuhde vuokranantajan ja vuokralaisen välille, jotta molemmat osapuolet olisivat tyytyväisiä.

Miksi valita juuri SKVL:n vuokravälittäjä?

Suomen suurin ja laajin verkosto

SKVL:n jäsenet toteuttavat Suomessa eniten vuokravälitystoimeksiantoja, mikä tarkoittaa kymmeniä tuhansia välitettyjä asuntoja. Valikoima on siis kattava, minkä ansiosta voit löytää juuri sinulle sopivimman välittäjän, joka vastaa tarpeisiisi.

Laatustandardit ja vastuullisuus

Vuokravälittäjien toimintaa ohjaavat hyvä vuokratapa sekä huoneenvuokralaki. SKVL kouluttaa jäseniään säännöllisesti sekä valvoo, että jäsenvälittäjät toimivat moitteettomasti lainsäädäntöä, hyvän vuokratavan periaatteita sekä SKVL:n arvoja kunnioittaen.

Vertaansa vailla oleva asiakastyytyväisyys

SKVL:n jäsenyritysten asiakastyytyväisyys on huimat 97%, joten voidaan sanoa, että tilastot puhuvat puolestaan.
SKVL:n jäsenvälittäjät sopeutuvat muuttuviin olosuhteisiin

SKVL:n jäsenvälittäjät sopeutuvat muuttuviin olosuhteisiin

Koronavirustilanne on vaatinut vuokravälittäjiltä sopeutumista ja digitaalisten välineiden käyttöönottoa epidemian torjumiseksi. SKVL:n jäsenten vuokravälittäjät palvelevat turvallisesti poikkeavissa olosuhteissa modernien ratkaisujen avulla.