17.08.2021

Myyjälle

Talon myynti – kuinka se onnistuu?

Talon myynti on monille merkittävä elämänmuutos, sillä kotiin liittyy usein paljon muistoja sekä kyseessä on myös taloudellisesti merkittävät kaupat. Kiinteistönvälittäjä on puolueeton asiantuntija, joka hoitaa aikaa vievän paperisodan sekä kaupat maaliin turvallisesti.

Talon myynti kannattaa tehdä kerralla kunnolla


Kiinteistön myyntiprosessi on monivaiheinen ja se koostuu asunnon markkinoinnista, myynti-ilmoituksen laatimisesta, asuntoesittelyistä, kaupantekotilaisuudesta sekä virallisten asiakirjojen laatimisesta ja toimittamisesta kaupan osapuolille sekä viranomaistahoille. Kiinteistönvälittäjä tekee kaupoista turvallisemmat sekä kiinteistön
ostajalle että myyjälle.

Lue lisää asunnon myyntiprosessista täältä.

Osuva hinta-arvio on avainasemassa onnistuneisiin kauppoihin


Hinta-arvio on keskeinen tekijä, sillä liian korkeaksi arvioitu myyntihinta voi pitkittää myynti-aikaa, mutta toisaalta liian matala hintapyyntö voi johtaa kiinteistön myyntiin liian edullisesti. Kiinteistönvälittäjä tuntee paikalliset toteutuneet kauppahinnat ja käyttää niitä hinta-arvion tukena. Asiantunteva kiinteistönvälittäjä osaa myös aina perustella hinta-arvionsa.

Asunnonvaihtoa ohjaa taloudellisten tekijöiden lisäksi tunteet

Aina raha ei ole tärkein tekijä asuntokaupoissa, vaan tulee kuunnella myös omaa vaistoaan ja toteuttaa haaveensa. Kiinteistönvälittäjä hoitaa käytännön asiat sekä lisäksi tarjoaa objektiivista näkökulmaa kauppoihin.

Lue täältä vinkkejämme asunnonvaihtoon.

Talon myynti kannattaa! – markkinatilanne on yhä myyjän puolella


Asuntomarkkinat käyvät edelleen kuumina ja kysyntä tilavista omakotitaloista omalla pihalla on yhä suurempaa kuin tarjonta. Talon myynti voi olla kannattavaa huolimatta siitä, että uutta ei olisi vielä tarttunut kiikariin, sillä myyntiaika on keskimäärin lyhyempi ja myyntihinta saattaa kivuta ylemmäs kuin normaalissa tilanteessa.

Miksi valita SKVL:n jäsenvälittäjä?

Eniten kiinteistönvälittäjiä ympäri Suomen

SKVL:n jäsenvälittäjät myyvät yli 40% asunnoista ja kiinteistöistä Suomessa, mikä tarkoittaa noin 30 000 asuntoa ja kiinteistöä vuodessa. SKVL on Suomen suurin ja vanhin välittäjien verkosto. SKVL täyttää 75 vuotta vuonna 2021.


SKVL:n jäsenyrityksillä on laatuvaatimukset

SKVL kouluttaa jäseniään säännöllisesti sekä valvoo, että jäsenvälittäjät toimivat moitteettomasti lainsäädäntöä, hyvän välitystavan periaatteita sekä SKVL:n arvoja kunnioittaen. SKVL:n jäsenyritysten asiakastyytyväisyys on huimat 97%.

Aina paikallinen – siellä missä sinä olet


SKVL:n laaja verkosto, joka koostuu noin 470 toimistosta, kattaa lähes koko Suomen. Paikallinen kiinteistönvälittäjä tuntee alueen ja sen erityispiirteet sekä toteutuneet myyntihinnat.

Etsi lähin kiinteistönvälittäjäsi: https://skvl.fi/toimistot/