28.11.2021

Myyjälle

Mitkä asiat vaikuttavat asunnon valintaan?

Mitkä asiat vaikuttavat asunnon valintaan? Vuonna 2021 asunnon valinnassa tärkeimmiksi ominaisuuksiksi muodostuivat sopiva asuinpinta-ala, hyvä kunto ja pohjaratkaisu. Asunnon valintaan vaikuttaa myös elämäntilanne, kuten esimerkiksi perheen perustaminen, jolloin voi olla tarve lisäneliöille. Muuttuvassa elämäntilanteessa kiinteistönvälittäjän apu helpottaa stressiä.

Mitkä asiat vaikuttavat asunnon valintaan?

Kodin ominaisuudet


Tärkeimpiä asunnon valintaan vaikuttavia kodin ominaisuuksia ovat asunnon kunto, koko sekä pohjaratkaisu. Käytännöllinen pohjaratkaisu helpottaa arkea sekä tilankäyttöä. Myös uniikit yksityiskohdat voivat olla käänteentekeviä päätöksenteossa.

Sijainti


Asunnon valinnassa on usein tärkeää, että koti sijaitsee lähellä työ- tai opiskelupaikkaa sekä alue on viihtyisä. Sujuvat liikenneyhteydet ovat erityisen tärkeät, jos ei omista autoa. Vuonna 2021 asuinalueen valinnassa tärkeimpinä tekijöinä ovat korostuneet palvelut sekä ympäristön rauhallisuus.


Palvelut


Lapsiperheille on usein tärkeää, että alueelta löytyy päiväkoti tai koulu. Myös harrastus- ja vapaa ajanviettomahdollisuudet sekä kauppojen läheisyys vaikuttavat valintaan. Iäkkäämpien ostajien parissa yhtenä merkittävänä tekijänä voi olla myös sosiaali- ja terveyspalvelut.

Elämäntilanne


Muuttuva elämäntilanne luo vaatimuksia asunnolle. Esimerkiksi eläkeiän lähestyessä pienempi kaupunkikoti voi olla helpompi ratkaisu kuin suuri omakotitalo ja toisaalta perhekoon kasvaessa suurempi koti voi vastata paremmin omia tarpeita.


Miksi valita SKVL:n jäsenvälittäjä?


Eniten kiinteistönvälittäjiä ympäri Suomen

SKVL:n jäsenvälittäjät myyvät yli 40 % asunnoista ja kiinteistöistä Suomessa, mikä tarkoittaa noin 30 000 asuntoa ja kiinteistöä vuodessa. Tutkimusten mukaan suurin osa ostaa asunnon kiinteistönvälittäjältä. SKVL on Suomen suurin ja vanhin välittäjien verkosto. SKVL täyttää 75 vuotta vuonna 2021.


SKVL:n jäsenyrityksillä on laatuvaatimukset


SKVL kouluttaa jäseniään säännöllisesti sekä valvoo, että jäsenvälittäjät toimivat moitteettomasti lainsäädäntöä, hyvän välitystavan periaatteita sekä SKVL:n arvoja kunnioittaen. SKVL:n jäsenyritysten asiakastyytyväisyys on huimat 97 %.


Aina paikallinen – siellä missä sinä olet


SKVL:n laaja verkosto, joka koostuu noin 470 toimistosta, kattaa lähes koko Suomen. Paikallinen kiinteistönvälittäjä tuntee alueen ja sen erityispiirteet sekä toteutuneet myyntihinnat.

Etsi lähin kiinteistönvälittäjäsi: https://skvl.fi/valittajat/