15.11.2019

Myyjälle

Miksi asunto ei mene kaupaksi?

​​Olet myymässä kotiasi, mutta jostain syystä asunto ei mene kaupaksi? Usein kodissasi ei ole mitään vikaa, joka estäisi kaupat. Tyypillisimmin virhe on tapahtunut joko asunnon hinnoittelussa tai asunnon markkinoinnissa ja myynnissä. Ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän avulla vältät nämä virheet helpoiten ja saat asunnon kaupaksi. Lue lisää artikkelista!

Asunnon hinnoittelu on onnistuneitten asuntokauppojen pohja

Asuntokaupoissa oikea hinnoittelu on myynnin kulmakiviä. Jos hintaa on hilattu liian korkeaksi, asunto karkoittaa ostajaehdokkaat ja asunto ei mene kaupaksi. Liian halpa pyyntihintakin on huono, sillä asunnon myyjä ei saa näin parasta mahdollista hintaa kodistaan.

Asuntojen hinnoitteluun on ilmestynyt internetiin monia hinnoittelurobotteja. Vaikka robotti voi antaa suuntaa asunnon hinnoitteluun, ei hinta-arviota pitäisi koskaan jättää vain hinnoittelurobottien varaan, sillä ne eivät pysty huomioimaan kaikkia hintaan vaikuttavia seikkoja.

Ammattimainen kiinteistönvälittäjä osaa hinnoitella kotisi oikein ja perustellusti. Kiinteistönvälittäjä tekee lopullisen hinta-arvion vasta käytyään myyntikohteessa paikanpäällä. Välittäjä huomioi kaikki asunnon hintaan vaikuttavat seikat: asunnon tyypin ja koon, asunnon iän, sijainnin, kunnon ja erityispiirteet, kilpailutilanteen, alueellisen ja yleisen hintakehityksen sekä toteutuneet myyntihinnat.

Myynti-ilmoitus kiinnittää ostajien huomion

Asunnon myynti-ilmoitus on ratkaisevan tärkeä asuntokauppojen kannalta. Houkutteleva myynti-ilmoitus varmistaa, että asuntonäytöille saadaan kiinnostuneita ostajia.

Myynti-ilmoituksessa erityisen tärkeää on myyntikuvat, sillä suurin osa ostajista etsii nykypäivänä asuntoa ensisijaisesti netissä. Houkuttelevat myyntikuvat ovat ne, jotka ensimmäisenä kiinnittävät ostajien huomion.

Myyntikuviin tulee myös panostaa. Koti on hyvä olla siivottu ja stailattu kuvien ottoa varten. Kuvien tulee olla tarkat ja hyvin valaistut, laadukkaat kuvat. Paras on jättää myyntikuvien otto ammattikuvaajan vastuulle. Monilla kiinteistönvälitysfirmoilla on omat kuvaajat tai he osaavat suositella sinulle valokuvaajaa.

Kuvien lisäksi myynti-ilmoituksen tekstin tulee olla vetävä je kertoa kaikki oleellinen tieto kohteesta ostajaehdokkaalle. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa laatia hyvän ilmoituksen ja hyväksyttää sen myös myyjällä ennen markkinoinnin aloitusta.

Kiinteistönvälittäjä on markkinoinnin ammattilainen

Jotta asunto saadaan myytyä on sitä markkinoitava. Kiinteistönvälittäjä on markkinoinnin ammattilainen ja pitää huolen, että kotisi ei huku myytävien asuntojen massaan. Markkinoinnissa on oltava suunnitelma ja ammattimainen välittäjä osaa valita parhaan strategian juuri sinun kodillesi. Miten ja missä kanavissa asuntoa markkinoidaan? Miten asuntonäytöt järjestetään?

Kiinteistönvälittäjät tuntevat parhaat markkinointikanavat ja osaa markkinoida niin internetin kuin painettujen lehtien avulla. Markkinointisuunnitelmassa valitaan myös asuntonäyttöjen käytännöt. Asuntonäytöt voidaan toteuttaa yleisinä näyttöinä tai yksityisinä näyttöinä, molemmissa on hyvät puolensa ja osaava välittäjä valitsee markkinointisuunnitelman kohteen mukaan ja osaa perustella sen toimeksiantajalle.

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä markkinoi kohdetta aktiivisesti ja tehokkaasti. Välittäjillä on myös hyvät verkostot, joita hän hyödyntää markkinoinnissa. Parhaimmillaan välittäjällä voi jo olla tiedossa potentiaalinen ostajaehdokas.

On hyvä myös muistaa, että suomalaiset tutkitusti tulevat mieluummin asunttonäyttöön, jonka hoitaa välittäjä myyjän sijaan. Erityisesti nuoret ostajat myös ostavat mieluummin asunnon, jonka myynnin hoitaa kiinteistönvälittäjä, välittäjän tarjoaman turvan vuoksi.

Lue lisää:

Miksi käyttää kiinteistönvälittäjää?

Asunnon myyminen: myyntiprosessin käynnistys

Hinta-arvio on asuntokaupan keskeinen osa