16.01.2022

Myyjälle

Kahden asunnon loukku – Kuinka välttää?

Kahden asunnon loukku tarkoittaa tilannetta, kun uusi asunto on jo ostettu, mutta vanha ei tunnu menevän kaupaksi. Vanhaa asuntoa ei ole välttämättä pakko myydä heti, jos oma talous kestää kahden asunnon kulut. Yksi vaihtoehto myymiselle on asunnon vuokraaminen. Kiinteistönvälittäjän avulla asunnon vaihto tapahtuu kätevästi ja vähemmällä stressillä.

Kahden asunnon loukku – kuinka ehkäistä?

Kahden asunnon loukku – Vanha asunto vuokralle?

Kahden asunnon laina- ja ylläpitokulut voivat rasittaa taloutta. Sijoitusasunnosta saatava vuokratuotto sekä asunnon arvonnousu ovat hyviä keinoja kerryttää omaa henkilökohtaista omaisuutta pitkällä aikavälillä sekä vuokratuloilla voidaan kattaa asunnon kulut.

Miksi käyttää SKVL:n vuokravälittäjää?

Ehdollinen ostotarjous

Ostotarjous voidaan tehdä myös ehdollisena. Ehdollinen ostotarjous sitoo ostajaa vain tietyn ehdon toteutuessa. Ehto voi olla esimerkiksi vanhan asunnon meneminen kaupaksi tai lainan saaminen pankista. Pankki ei välttämättä myönnä lainaa uuteen asuntoon, jos ehtona ei ole vanhan asunnon meneminen kaupaksi ja vakuudet eivät riitä kahteen yhtäaikaiseen asuntolainaan.

Kuinka asunnon vaihto kannattaa toteuttaa?

Perinteisesti vanhan asunnon myyminen ennen uuden ostamista on taloudellisessa mielessä turvallisempaa, sillä tällöin riski kahden asunnon loukkuun jäämisestä on pienempi. Omaa elämäntilannetta ja toiveita vastaavan asunnon löytäminen voi viedä hetken, joten on hyvä harkita, olisiko valmis esimerkiksi asumaan tilapäisesti vuokralla.  

Joskus unelmakoti löytyy jo ennen kuin vanha on mennyt kaupaksi ja tilaisuus on liian hyvä ollakseen tarttumatta siihen. Jos taloudellinen tilanne sallii, niin tämä voi olla myös hyvä ratkaisu. 

Lue lisää asunnon vaihdosta artikkelistamme. 

Kiinteistönvälittäjä osaa arvioida ajantasaisen markkinatilanteen

Joskus voi olla hankala arvioida, kuinka kauan kestää, että vanha asunto menee kaupaksi. Kiinteistönvälittäjä osaa asuntokauppojen ammattilaisena arvioida paikallisen markkinatilanteen ja myyntiajat. 

Miksi valita SKVL:n jäsenvälittäjä?

Eniten kiinteistönvälittäjiä ympäri Suomen

SKVL:n jäsenvälittäjät myyvät yli 40 % asunnoista ja kiinteistöistä Suomessa, mikä tarkoittaa noin 30 000 asuntoa ja kiinteistöä vuodessa. Tutkimusten mukaan suurin osa ostaa asunnon kiinteistönvälittäjältä. SKVL on Suomen suurin ja vanhin välittäjien verkosto. 

SKVL:n jäsenyrityksillä on laatuvaatimukset

SKVL kouluttaa jäseniään säännöllisesti sekä valvoo, että jäsenvälittäjät toimivat moitteettomasti lainsäädäntöä, hyvän välitystavan periaatteita sekä SKVL:n arvoja kunnioittaen. SKVL:n jäsenyritysten asiakastyytyväisyys on huimat 97 %.

Aina paikallinen – siellä missä sinä olet

SKVL:n laaja verkosto, joka koostuu noin 470 toimistosta, kattaa lähes koko Suomen. Paikallinen kiinteistönvälittäjä tuntee alueen ja sen erityispiirteet sekä toteutuneet myyntihinnat. 

Etsi lähin kiinteistönvälittäjäsi: https://skvl.fi/valittajat/