Etusivu Myytävät kohteet 312.5 m² Hauralantie 200, 37500 Lempäälä 6h, k, khh, 3x kph, 3x s, 2x wc – Oikotie 16935883

1 230 000 € 312,5 m²

Hauralantie 200, Haurala, Lempäälä 6h, k, khh, 3x kph, 3x s, 2x wc

Velaton hinta
1 230 000 €
Asuinpinta-ala
312,5 m²
Huoneita
6
Kerros
1
Rakennusvuosi
1920
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Haurala
Kaupunki
Lempäälä

Kapea hiekkatie halkoo idyllistä peltomaisemaa. Hieman kauempana puiden lomasta välkkyy vesi vihjaten siitä, mitä kohta voisi olla luvassa. Tien päässä avautuu pihapiiri, jonka sata vuotta sitten nousseet rakennukset henkivät maalaisromantiikkaa. Suomi-filmi -tunnelman lisäksi tila tarjoaa modernin ihmisen paratiisin.

Hauralan kylä mainitaan Lempäälän vanhimmaksi ja jo viikingit viihtyivät tienoolla. Sen todistaa Kansallismuseoon päätynyt, toisen maailmansodan aikana läheiseen peltoon syöksyneen neuvostoliittolaisen pommikoneen esiin nostama miekka.

Vaikka päätalon onkin rakentanut 1920-luvulla eversti – Wiljami (tunnetaan myös nimellä Viljami) Rommi nimeltään – sotaisuus on tästä paikasta kaukana. Sen sijaan tarjolla on maaseudun rauhaa, mukava naapurusto ja sitten kuitenkin palvelut aivan lähellä. Kouluunkin on matkaa vain alle kaksi kilometriä.

Vielä lähempänä on kuitenkin vesi – se alkaa heti omasta rannasta. Kirkkojärvi tarjoaa niin maiseman kuin viihdykettä. Syvyyttä riittää isollekin veneelle ja reittejä moneen suuntaan vesistölle. Paatilla pääsee vaikka Tampereelle tai Hämeenlinnaan. Myös Hopealinja kulkee ohi.

Toisaalta, kauemmas ei välttämättä tarvitse lähteä, sillä kotirannassa sopii teutaroida vesileikeissä lapsiystävällisen matalassa vedessä, rentoutua ulkoporeammeessa, ottaa aurinkoa eksoottisella hiekalla, rakennella nuotio makkaranpaistoon, istuskella pergolan suojissa taikka vain ihailla näkymiä saunan ikkunasta.

Löylyttelystä puheenolle, pihapiiristä löytyy kaikkiaan kolme saunaa, joista vanhin, sekin alunperin satavuotias löytyy aivan rannasta. Entisen savusaunan jykeville lauteille mahtuu helposti kymmenkuntakin aikuista ja vesi lämpiää upeassa padassa.

Koko ranta on mukavasti penkereen suojissa kuitenkin niin, että keskikesän aurinko lämmittää koko päivän. Kaikkineen se on täydellinen paikka niin lasten kekkereihin, nuorison bileisiin kuin aikuisten illanistujaisiin.

Toinen maisemasauna löytyy ylempää pihapiiristä vierasmajan yhteydestä. Maja on toki ehkä hivenen harhaanjohtaja sana, sillä talosta löytyy viimeisen päälle varusteltu keittiö ja edustalta iso terassi sekä mojovan kokoinen ulkoporeallas.

Avautuvaa järvimaisemaa voi ihailla näiden lisäksi reilun kokoisesta saunasta, jonka rannan puoleinen seinä on miltei kokonaan yhtä panoramaikkunaa. Majasta löytyy tietenkin ajanmukainen av-kalusto bluetooth-yhteyksineen.

Vielä ennen päätaloa vieraillaan ulkorakennuksessa. Se on remontoitu moderniin käyttöön upeasti vanhaa kunnioittaen. Ehdoton katseenvangitsija on päädyn korkea ikkuna, joka tarjosi valon eversti Rommin puolison, Irja Vuolle-Apialan ateljeehen.

Toinen puoli tilaa toimii kokouspaikkana, viihdekeskuksena tai iltapäivänokostenottopaikkana. Sieltä onnistuu myös vaikka videoneuvotteluiden tai webinaarien vetäminen. Yläkerrassa on puolestaan rauhallinen joogasali, josta voi hakea rauhaa mihin aikaan päivästä tahansa.

1920-luvulla rakennettu päärakennus henkii ikää ja arvokkuutta. Sisään astuessa ensimmäisenä vaikutuksen tekee valo ja avaruus. Huoneet ovat isoja, samoin ikkunat ja pinnat vaaleita. Talo on remontoitu vanhaa kunnioittaen, mutta silti nykyihmisen tarpeiden mukaisesti.

Laattalattioiden alla on lattialämmitys, katkaisijat, pistorasiat ja lämpöpatterit näyttävät satavuotiailta, mutta ovatkin uusia, ikkunat ovat alkuperäiset, mutta niihin on lisätty sisäpuolelle lämpölasi. Jopa alkuperäiset tulisijat on purettu ja koottu sitten uudestaan, jotta niiden käyttö on varmasti turvallista.

Alakerrasta löytyy mahtavan kokoinen olohuone, iso keittiö ja kodinhoitohuone, sekä työhuone, josta on myös kulku ulos. Yläkerrasta löytyy neljän makuuhuoneen lisäksi valoisa aula, joka on omiaan kaikenlaiseen luovaan tekemiseen. Yläkerran kylpyhuone tarjoilee upean sisustuksen lisäksi rahoittavan näkymän järvelle.

8000 neliön tiluksilla kasvaa niin marjapensaita kuin hedelmäpuita. Satokauden aikaan aamupuuron höysteet löytyvät siis omalta pihalta. Tilaa on myös vaikka omalla pikku jalkapallokentälle. Autotallinkin rakentaminen on mahdollista, sillä sitä varten luvat ovat jo kunnossa.

Tämä huikea kokonaisuus tarjoaa täyttä elämää vaikkapa lapsiperheelle, sillä tilaa ja tekemistä riittää isommallekin porukalle. Kannattaa ehdottomasti käydä itse paikan päällä katsomassa, millainen on valmiiksi rakennettu paratiisi.

Kohteen myyntiä hoitaa:

Pasi Rasku
puh 0400 171 191
pasi.rasku@muutoslkv.fi

Harkitsetko oman asunnon myyntiä?
www.pasirasku.fi
www.muutoslkv.fi/pasi-rasku
www.facebook.com/raskunpasi

Perustiedot

Sijainti
Hauralantie 200, 37500 Lempäälä
Kaupunginosa
Haurala
Kohdenumero
21123549
Kerros
1 / 3
Asuinpinta-ala
312,5 m²
Tontin pinta-ala
6 880 m²
Kokonaispinta-ala
322 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-alat perustuvat rakennuspiirustuksista laskettuihin arvioihin. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, mitattaessa pinta-alat saattavat olla ilmoitettua suurempia tai pienempiä. Hinta ei ole pinta-alaperusteinen. Asuinrakennus 315 kem. Vanha rantasauna 50 kem. Vanha talousrakennus 50 kem. Asuintilojen pinta-ala on laskettu rakennuspiirustuksista ja siihen on huomioitu kaikki asuinkäytössä olevat tilat, muihin tiloihin on laskettu kellarikerroksen pannuhuone ja varastotila.
Huoneiston kokoonpano
6h, k, khh, 3x kph, 3x s, 2x wc
Huoneita
6
Kunto
Hyvä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Jääkaappi, astianpesukone, keraaminen liesitaso, erilllisuuni, liesikupu. Kakluuni. Kaapistot. Lattia: laatta, seinät: tapetti
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Yläkerran KPH: kylpyamme, suihku, pesuallas x2, wc-istuin, käsisuihku, peili x2. Lattia: laatta, seinät: laatta/paneloitu. Kellarikerroksen PH: laattalattia, seinät: paneloitu. Saunan yhteydessä kokonaan laatoitettu suihkutila. Erillisen WC:n kuvaus: WC: Wc-istuin, pesuallas, peilli. Seinät: paneloitu, lattia: laatta.
Säilytystilat
Kuvaus: Kiinteät kaapistot, varastotila.
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Asuinrakennuksen kellarikerroksen saunassa sähkölämmitteinen kiuas. Seinät: hirsi/puu/muurattu, lattia: laatta. Vierasrakennuksen saunassa sähkökiuas, kokonaan laatoitetussa pesutilassa kaksi suihkua, erillinen wc. Rannassa on lisäksi vanha savusaunarakennus.
Asumistyyppi
Omistus
Lisätiedot
Kunnan etuosto-oikeus. Muuta kauppaan kuuluvaa: Asuinrakennuksessa neljä tulisijaa. Kauppaan ei kuulu: Irtain
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
418-404-2-50

Hinta

Velaton hinta
1 230 000 €
Myyntihinta
1 230 000 €
Neliöhinta
3 936 € / m²
Kiinnitykset
801 369,14 €

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Muut maksut: Myyjältä saatujen tietojen mukaan: Tiemaksu: 32 euroa Kiinteistövero: 777,80 €/v Sähkönkulutus ollut noin 27 689 kWh/v Lokakaivon tyhjennys: 428,69 € Talviauraus ja hiekoitus: 171 € Puhtaanapito paikallisen jätehuoltoyrityksen taksoituksen mukaan. Vesi- ja jätevesi kulutuksen mukaan. Hulevesimaksu paikallisen taksoituksen mukaan. Esitetyt asumiskustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia, riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista sekä palveluntarjoajasta.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1920
Kerroksia
3
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
puu, hirsi
Kattomateriaali
Peltikate
Kattotyyppi
Mansardi/harjakatto
Energialuokka
B2018 E-luku: 110
Energiatodistus
Kyllä
Tontin koko
6 880 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Lempäälän kaupunki
Kaavatilanne
Yleiskaava
Rakennusoikeus
500 m2. e-luku: 0.1
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Kaavan mukainen kokonaisrakennusoikeus 500 m2, rakennuspiirustusten/rakennusluvan mukainen käytetty rakennusoikeus on 534 kem2, kuitenkaan tontille ei ole rakennettu uutta autotallia/talousrakennusta (80 m2). Jäljellä olevaa rakennusoikeutta ei pystytä yksiselitteisesti määrittelemään, koska se vaatisi nykyisen rakennuksen tarkistusmittausta.
Lämmitys
maalämpö

Tilat ja materiaalit

Muut tilat
Työhuone: pönttöuuni. Lattia: lauta, seinät: maali/tapetti. Alakerran eteisaulassa laattalattia ja kiinteät kaapistot.
Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
MH 1-4: Lautalattia, seinät: maali/tapetti Yläkerran aulassa pönttöuuni, ilmalämpöpumppu.
Olohuoneen varusteet
Kakluuni. Lautalattia, seinät tapetoitu

Uusimmat artikkelit

Katso kaikki ajankohtaiset