Myytävät asunnot Saarijärvi

Löydä uusi kotisi Saarijärven parhaimmalta paikalta

Suomen Kiinteistövälittäjät ry:n jäsenten välittämät kohteet alueelta Saarijärvi. Katso alta kaikki myytävät kohteet alueelta Saarijärvi. Voit kirjoittaa tarkemman osoitteen tai postinumeron alla olevaan hakukenttään.

Myytävät asunnot Saarijärvi -Millainen kaupunki Saarijärvi on?

Saarijärvi on hurmaava kaupunki Keski-Suomen maakunnassa, noin 60 km Jyväskylästä pohjoiseen. Se on tunnettu niin seesteisistä järvimaisemistaan ja monipuolisesta luonnostaan, kuin myös aktiivisesta kulttuurielämästään.  Asukkaita kaupungista löytyy noin 9000, eli noin seitsemän joka neliökilometriä kohti.

Saarijärvellä sijaitsee useita järviä ja lampia, jotka tarjoavat hienot mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja uimiseen. Kaupungin keskustaa ympäröivät useat suuret järvet, joiden saarissa on sekä koskematonta luontoa että asutusta. Kaikkiaan järviä löytyy kaupungista yli 200, ja niistä suurin ja syvin on keskustan liepeillä sijaitseva Pyhäjärvi.

Kaupungissa ja sen läheisyydessä on myös paljon metsiä ja luonnonsuojelualueita, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja muita luonnon rauhasta nauttivia. Esimerkiksi patikoijien suosima Pyhä-Häkin kansallispuisto sijaitsee Saarijärvellä. Retkeilijöiden iloksi kansallispuistossa on yli 20 kilometriä merkittyjä polkuja.

Asuminen Saarijärvellä

Saarijärvi sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä, jossa sijaitsee myös läheisin rautatieasema. Linja-autojen pikavuoroja kulkee Jyväskylään useasti päivässä. Sen lisäksi pikavuorot vievät Saarijärveltä muun muassa Helsinkiin, Kokkolaan ja Lahteen.

Maa- ja metsätalous ovat merkittäviä elinkeinoja Saarijärvellä, ja kaupungissa sijaitseekin muun muassa yksi pohjoismaiden suurimmista taimitarhoista. Mielekästä työtä voi Saarijärveltä löytää monilta muiltakin aloilta. Esimerkiksi kulttuuri ja taide ovat merkittävä osa kaupungin imagoa ja ne tarjoavat innostavia mahdollisuuksia luoville saarijärveläisille. Lisäksi kaupungista löytyy esimerkiksi joogakoulu tuleville joogaopettajille!

Saarijärven asuinalueet

Saarijärvi on monipuolinen ja laaja kaupunki, jonka eri nurkista löytyy erilaista asutusta kaikkiin eri tarpeisiin. Tässä joitain esimerkkejä Saarijörven asuinalueista:

Keskusta: Kaikki palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä käytännössä kaikkialla keskustassa. Keskusta on myös Saarijärven kulttuurin keskittymä, josta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa: taidenäyttelyitä, teatteria ja paljon muuta! Keskustan alueella on pääosaisesti kerrostaloasuntoja, mutta jonkin verran löytyy myös omakotitaloja ja jopa tyhjiä tontteja, joille voi suunnitella itse unelmiensa kodin.

Mahlu: Noin 20 kilometriä keskustasta lounaaseen sijaitsee Mahlun kylä, joka on tunnettu jyrkistä pinnanmuodoistaan. Asutusta Mahlussa on melko vähän, jonka vuoksi tilaa ja rauhaa löytyy paljon. Tärkeimmät palvelut löytyvät kuitenkin läheltä ja kulkuyhteydet keskustaan ovat hyvät.

Lannevesi: Lannevesi-järven mukaan nimetty Lannevesi on kylä Saarijärven eteläosassa, noin 50 km Jyväskylästä pohjoiseen. Pienehköstä kylästä on hyvät yhteydet sekä kaupungin keskustaan että Jyväskylään.