Myytävät asunnot Järvenpää

Löydä uusi kotisi Järvenpään parhaimmalta paikalta

Suomen Kiinteistövälittäjät ry:n jäsenten välittämät kohteet alueelta Järvenpää. Katso alta kaikki myytävät kohteet alueelta Järvenpää. Voit kirjoittaa tarkemman osoitteen tai postinumeron alla olevaan hakukenttään.

Myytävät asunnot Järvenpäässä  –Millainen kaupunki Järvenpää on?

Noin 46 000 asukkaan Järvenpää on pinta-alaltaan Suomen seitsemänneksi pienin kunta, eli asutus on tiheää ja etäisyydet lyhyitä. Järvenpää sijaitsee Uudenmaan maakunnassa aivan Tuusulanjärven pohjoispäässä. Se on osa Helsingin metropolialuetta ja etäisyyttä pääkaupunkiin onkin vain 35 kilometriä. Järvenpään naapurikuntia ovat Mäntsälä, Sipoo ja Tuusula. 

Vaikka kaupunki onkin pieni ja urbaani, siellä on silti tilaa suomalaiselle luonnolle. Järvenpäästä löytyy lukuisia viihtyisiä puistoja, niin rakennettuja kuin luonnonvaraisiakin. Kaupunkiympäristöön kuuluu myös useita ulkoliikunta-alueita. 

Asuminen Järvenpäässä

Järvenpää on hyvä kaupunki niille, jotka arvostavat kaupungin palveluita ja lyhyitä etäisyyksiä, mutta eivät välttämättä kaipaa elämää pääkaupunkiseudun vilinässä. Vain muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitseva Helsinki on kuitenkin helposti saavutettavissa esimerkiksi autolla tai junalla, ja sinne on helppoa ja sujuvaa matkata vaikka päivittäin töihin. Järvenpäästä pääsee junalla myös Tampereelle, ja aseman kautta kulkevat paikallisjunat kulkevat aina Tikkurilan ja Riihimäen kautta, joista on mahdollisuus vaihtaa kätevästi kaukojuniin ja matkata muuallekin Suomeen.

Järvenpää tunnetaan muun muassa Jean Sibeliuksen asuinpaikkana. Sibeliuksen kotimuseo Ainola on vain yksi Järvenpään monista kulttuurikohteista, joita tullaan ihastelemaan läheltä ja kaukaa. Muita merkittäviä kohteita Järvenpäässä ovat Järvenpään taidemuseo sekä betonibrutalismi-arkkitehtuurityyliä edustava Järvenpään kirkko.

Järvenpään asuinalueet

Järvenpäästä löytyy erilaisia asuinalueita erilaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Kaupungin pienen pinta-alan vuoksi kaikkia asuinalueita yhdistää lyhyet etäisyydet ja liikkumisen helppous. Tässä joitain suosittuja Järvenpään asuinalueita: 

Keskusta: Keskustasta löytyy kaikki keskeisimmät palvelut sekä juna-asema. Sieltä on hyvät yhteydet kaikkialle muualle Järvenpäässä sekä kuntarajojen yli. Keskustan asunnoista suurin osa on kerrostaloasuntoja, mutta aivan sen kupeesta löytyy myös omakotitaloja.

Lepola: Lepola sijaitsee aivan keskustan eteläpuolella. Lepolaan on tullut viime vuosina paljon uusia hankkeita ja alue kehittyy ja sen väkiluku kasvaa yhä. Lepolasta voi löytää itselleen uuden ja modernin kodin esimerkiksi rivi- tai luhtitalosta.

Isokytö: Viihtyisä ja omakotitalopainotteinen Isokytö sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta koilliseen. Sen asukkaita palvelee muun muassa päiväkoti ja koulu.