Jäsenten kertomaa

Jäsenten kertomaa

Sirena Kiviranta

Myyntijohtaja, LKV, perustajaosakas
Bo LKV
Turku ja Helsinki

Miksi liityit SKVL:n jäseneksi, kun perustit oman kiinteistönvälitysyrityksen?
Uutena yrityksenä liityimme ensin Varsinais-Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n jäseniksi ja vasta sen jälkeen haimme SKVL:n jäseniksi. Tässä työssä on äärimmäisen tärkeää verkostoitua, saada ajankohtaista tietoa ja jatkuvasti lisää alan koulutusta. Alan lainsäädäntö ja toimintaohjeet muuttuvat kiihtyvällä tahdilla ja muuten ajan tasalla pysyminen vaatisi valtavasti omaa aktiivisuutta ja aikaa tiedon etsinnässä.

SKVL:n jäseninä sitoudumme noudattamaan hyvää välitystapaa. Asiakkaat osaavat odottaa SKVL:n jäsenyritykseltä erinomaista palvelua asunnonvälitysprosessissa. 

Mitä hyötyä olet kokenut saaneesi SKVL:n jäsenyydestä?
Ajankohtaista tietoa lakimuutoksista ja erilaisia koulutuksia.  Ja ehkä tärkein etu koko tiimille on jäsenille tarkoitettu matalan kynnyksen asiantunteva lakiapu välitystyöhön liittyvien asioiden ja ongelmakohtien ratkaisussa.

Heidi Luumi

Yrittäjä LKV, LVV
Maison Luumi Oy
Espoo

Miksi liityit SKVL:n jäseneksi, kun perustit oman kiinteistönvälitysyrityksen?
Minulle liittoon liittyminen oli itsestäänselvyys. Haluan kaikilla tavoilla edistää ammattimme yleistä arvostusta ja SKVL:n kuuluminen antaa mielestäni asiakkaille signaalin siitä, että toimimme vastuuntuntoisesti ja ammattimaisesti.

Mitä hyötyä olet kokenut saaneesi SKVL:n jäsenyydestä?
Alan ohjeistus muuttuu koko ajan ja SKVL:n jäsenenä olemme koko ajan ajan tasalla uusista asetuksista ja oikeudenpäätöksistä. SKVL tiedottaa meitä aktiivisesti ja se helpottaa meitä erittäin paljon. Apua löytyy tarvittaessa myös SKVL:n jäsenille avoinna olevilta nettisivuilta, mikä on monilta osin varsinainen tietopankki. Vielä emme ole tarvinneet lakineuvontaa, mutta on hyvä tietää, että sitä on tarvittaessa saatavilla niin paljon kuin tarve vaatii.

Marko Palhomaa

Yrittäjä, Kiinteistönvälittäjä LKV
Aitoasunnot Palhomaa Oy LKV
Mikkeli

Miksi liityit SKVL:n jäseneksi, kun perustit oman kiinteistönvälitysyrityksen?
Kun aloitimme Aitoasunnot brändillä, halusin olla ehdottomasti mukana valtakunnallisessa Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:ssä. Ensiarvoisen tärkeäksi koin mahdollisuuden verkostoitua muiden paikallisten jäsenyrityksien ja tekijöiden kanssa. Yleensä jäsenyritykset edustavat pitkäaikaista ja parasta paikallista osaamista toiminta-alueellaan. Lisäksi halusin saada itselleni ja henkilökunnallemme ammattitaitoista koulutusta ja ajantasaista tietoa mm. lakiasioista, toimintatavoista ja uusimmista villityksistä. Tiedonjakaja SKVL on ehtymätön. 

Mitä hyötyä olet kokenut saaneesi SKVL:n jäsenyydestä?
Mielestäni SKVL:n tärkein tehtävä on jäsenyrityksien edunvalvonta. Olenkin kokenut SKVL:n hyväksi vaikuttamiskanavaksi useissa kiinteistönvälitysalaan liittyvissä asioissa. Lisäksi SKVL:n solmimat yhteistyösopimukset ovat tuoneet merkittävää vastinetta jäsenmaksulle, esim. asuntoportaaleiden kohdemarkkinointimaksuissa.

Nyt oltuani SKVL:n jäsen jo useamman vuoden, olen kokenut saaneeni juuri niitä hyötyjä ja etuja, joita alun perin liittyessäni toivoinkin. Olen myös saanut SKVL:n kautta monta uutta tuttavaa.

Anne Hietala

Yrittäjä LKV
Veranta Kiinteistönvälitys Oy LKV
Tampere

Miksi liityit SKVL:n jäseneksi, kun perustit oman kiinteistönvälitysyrityksen?
Liityin SKVL:n jäseneksi ryhtyessäni yrittäjäksi, koska katsoin, että on hyvä kuulua pienenä yrittäjänä liittoon. Sen kautta saan kaikki tarvittavat peruspalvelut, erinomaiset lakipalvelut, lomakkeet, uudet lakitiedotteet, koulutusta ja muita tarpeellisia neuvoja sekä lukuisia hyviä alennuksia muun muassa Etuovi.com:n ja Oikotie.fi:n kohdenäkyvyydestä.

Mitä hyötyä olet kokenut saaneesi SKVL:n jäsenyydestä?
Monet perusasiat ovat SKVL:n kautta valmiina, joten jäsenyys vapauttaa aikaa ja myös rahaa asiakastyöhön. 

Olen huomannut, että liitossa seurataan tarkkaan muuttuvaa lainsäädäntöä ja saamme niistä heti asiantuntevat tiedotteet. Monissa juridisissa kysymyksissä, joita tulee eteen kauppojen yhteydessä, olemme saaneet erinomaista lakineuvontaa. Liiton juristien ammattitaito on huippuluokkaa.

Hankintatilanteessa kerromme aina asiakkaallemme, että olemme SKVL:n jäsentoimisto. Tämä näkyy mm. ajan tasalla olevassa lomakkeissamme. 

Olemme myös vuosittain osallistuneet paikallisyhdistyksen ja liiton järjestämille koulutuspäiville. Näissä tilaisuuksissa on hyvä verkostoitua ja vaihtaa kokemuksia muiden SKVL:n jäsenyrittäjien kanssa. Yrittäjän työ on melko yksinäistä, joten tämä on tärkeä mahdollisuus. Olenkin saanut SKVL:n kautta monia uusia ystäviä ja tuttavuuksia.

Toimin myös SKVL:n hallituksen jäsenenä. Se on nyt nuorekas ja edistyksellinen ja vie liittoa hyvään suuntaan!

On ilo olla mukana!

Anna Toppinen

Oik.kand., LKV
Anna Toppinen Oy LKV
Helsinki  

Miksi päätit liittyä SKVL:n jäseneksi, kun perustit oman kiinteistönvälitysyrityksen?
Minulle oli itsestään selvää, että kun perustan oman yrityksen, haluan kuulua alan edunvalvontajärjestöön. Liittyminen SKVL:n jäseneksi manifestoi haluni olla yksi niistä ammattilaista, jotka eturintamassa edistävät alan kehittämistä ja ammattikunnan arvostusta. En halunnut olla ”villi toimija”, vaan sitoutua noudattamaan alan yhteisiä pelisääntöjä. SKVL:n jäsenyys takaa asiakkailleni eettisyyttä, turvallisuutta ja valvottua laatua. Valvontaa todentaa asiakkaiden mahdollisuus kannella toimistani SKVL:n. Kun itse valitsin välittäjää ennen alalle tuloani, oli yksi kriteeri se, että yritys oli liiton jäsen. Vähän samaan tapaan kuin valitessani asianajajaa katson, että toimija kuuluu liittoon. Kun ajoitin välittäjänä, suoritin LKV tutkinnon välittömästi, kun aloitin yrittäjänä, liityin heti SKVL:n jäseneksi. Asiat ovat hieman sukua toisilleen ja kertovat mielestäni pyrkimyksestäni laadukkaaseen toimintaan ja kiinnostuksestani alaa kohtaan.

Mitä hyötyä olet kokenut saaneesi SKVL:n jäsenyydestä?
SKVL tarjoaa jäsenyrityksilleen niin paljon etuja ja palveluja, että listaan vain niitä minulle tärkeimmät. 

Saan aina ajantasaiset lakitiedotteet. On tärkeää seurata alan lainsäädännön muutoksia. SKVL:n lakitiedotteet pitävät minut ja yritykseni työntekijät ajan tasalla alan jatkuvasti muuttuvista säädöksistä. Lakineuvonnasta saan puolestaan hyvin asiantuntevaa neuvontaa, kun joku pykälä ja /tai sen tulkinta akuutisti askarruttaa.

Hintaseurantapalvelu. On erinomaista, että ammattilaisella on paremmat tiedot asuntojen toteutuneista hinnoista kuin kuluttajilla. Hintaseurantapalvelu on jokapäiväinen työvälineemme.

Aloittaessani toimintaa oli suuri etu, että sain SKVL:lta kohtuuhintaan kaikki erilaiset toiminnassani tarvittavat lomakkeet ja pystyin heti olemaan varma niiden ajantasaisuudesta ja lainmukaisuudesta.

Tilaisuudet. Liitto järjestää upeita tilaisuuksia ja koulutusta, joissa kuulen viimeisimmät alan uutiset ja saan mahdollisuuden tavata muita alan rekisteröityjä toimijoita sekä vaihtaa heidän kanssaan kokemuksia.

Suuri etu ovat myös monet alennukset, joita SKVL:n sidosryhmät antavat. Oikotie, Etuovi ,  Kiinko, Raksystems, Kauppalehtitietopalvelut. Vain joitakin mainitakseni.

Olen pieni toimija alalla, jolla perinteisesti on hyvin epätasainen laatu. Minulle on tärkeää, että voin markkinoinnissani kertoa olevani luotettava toimija, SKVL:n jäsenyritys ja niin muodoin sitoutunut noudattamaan hyvää välitystapaa.      

Tee jäsenhakemus

Tee jäsenhakemus ja liity SKVL:n jäsenyritysten kasvavaan joukkoon!

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n toiminnasta?

SKVL – Suomen Kiinteistönvälittäjät ry

n.
toimistoa
n.
välittäjää
n.
kohdetta
%
asiakas­tyytyväisyys